oh..poate si eu as fi fost in aceeasi situatzie cu voi,insa din fericire bunicul meu inca traieste si fiind mai in varsta,mai cunoaste pe x si pe y care lucreaza la cec..si astfel a putut sa imi schimbe cecul vechi intr-unul nou..tot 5000 de lei aveam si eu pe cec..in schimbul sumei respective,am primit 2000 RON (20 de milioane lei vechi) ceea ce nu reprezinta o suma mare,insa reprezinta o suma ce imi apartine si in prezent..si vorba aia..decat fara ei,mai bine cu ei ;) ..asa ca sfatul meu e ca daca cunoasteti pe tanti x de la cec,nu ezitati sa o intrebati cum puteti sa rezolvati problema..si chiar daca nu cunoasteti,parerea mea e ca cu o "mica atentie" se rezolva orice problema..mentionez faptul ca cecul meu vechi a fost schimbat cu unul nou cu aproape 2 ani in urma..mult succes spre rezolvarea cazului ;)
Sunteţi reprezentanţi ai unor state care fac parte dintr-un grup de state ce pregătesc un proiect de Statut al unei Organizaţii interguvernamentale împotriva terorismului internaţional.
Grupul dvs. de state a fost însărcinat sa se ocupe de modalităţile de participare ale unui stat la organizaţie, de dobândirea si pierderea calităţii de membru în această organizaţie (criterii, procedura etc,), de obligaţiile statelor membre (contribuţie, drept de vot etc.) precum si de sancţiunile aplicabile statelor membre pentru neîndeplinirea acestor obligaţii si organele care aplica aceasta sancţiune si sa le transpună într-un proiect.
Organizaţia va fi una cu vocaţie de universalitate, de cooperare, politica cu competenta specializata.
Organizaţia va avea un organ plenar - Adunarea statelor părţi, un organ cu compunere restrânsă Comitetul celor 7 si Secretariatul.
speta nr 2.
Sunteţi un grup de state de iniţiativa pentru înfiinţarea unei organizaţii internaţionale care va funcţiona ca o instituţie specializata a ONU. Va intalniti intr-o reuniune informala in care discutaţi aspectele care ţin de caracterul de instituţie specializata a ONU (cum ar fi dobândirea calităţii de membru, pierderea calităţii de membru, relaţia cu ONU, etc) a acestei organizaţii pentru face propuneri in acest sens la o conferinţa ce va avea loc in viitor.
speta nr 3.
Faceţi parte dintr-un grup de state de iniţiativa care vor sa transforme Curtea Penala Internaţionala intr-o instituţie specializata ONU. Va întâlniţi intr-o reuniune informala in care discutaţi aspectele care ţin de caracterul de instituţie specializata a ONU (cum ar fi dobândirea calităţii de membru, pierderea calităţii de membru, relaţia cu ONU, etc. si articolele din Statutul de la Roma care ar trebui modificate in acest sens) a acestei organizaţii pentru face propuneri in acest sens la o conferinţa ce va avea loc in viitor. Va rog sa aveţi in vedere si procedura de amendare a Statutului de la Roma.