Din pacate din cate m-am documentat pana acum singura posibilitate legala pe care o avem pentru contestarea acestor amenzi este nesemnalizarea corespunzatoare a drumului national. Conditia pentru obligativitatea platii rovignetei este stipulata destul de clar in lege si noi, locuitorii orasului Popesti Leordeni trebuie sa platim rovigneta daca vrem sa circulam pe Sos. Oltenitei.Ca nu este corect asta e altceva dar conform legii in vigoare trebuie sa platim.Cel mai corect era sa fim anuntati la intrarea in localitatea Popesti Leordeni printr-un indicator ca intram pe un DN. Eu unul daca vedeam acest indicator imi cumparam rovigneta. Am facut poze si o sa trimit astazi contestatia la Judecatoria Cornetu ceea ce va recomand sa faceti si voi.
Succes.
Din pacate taxarea pentru DN4 incepe de la limita municipiului Bucuresti din cate informatii am inteles eu pana acum, sincer sa fiu eu nu stiam ca circul pe DN4 ca sa ajung acasa, doar ce m-am mutat in Popesti Leordeni si nu stiu DN-urile pe dinafara. Acest DN nu este pre-semnalizat nici in Bucuresti si nici la intrarea pe el.Eu nu am de unde sa stiu ca circul pe un Drum National daca nu este semnalizat. Si eu am primit amenda pe data de 27.10.2010 si imi e teama de cate oi mai avea stranse intre timp. O sa contest acest PV desi l-am platit si o sa invoc lipsa semnalizarii ceea ce va recomand sa faceti si voi. In nici un caz nu o sa platesc mai mult de o amenda. Si ma mai intreb pentru ce vor rovigneta ca DN 4 sau Soseaua Oltenitei administrata de CNADR e plina de gropi, pe cand mie mi se solicita rovigneta intreaga nu ciuntita.
Si eu am primit zilele trecute un astfel de proces verbal acasa, nu stiam ca pentru circularea in localitatea de resedinta imi trebuie rovigneta, atunci pentru ce mai platesc impozit la masina daca nu pentru intretinerea drumurilor. Si mai e un aspect, eu in fiecare zi merg pe drumul ala cu masina pana la metrou, nu am vazut nici un indicator care sa spuna ca intru pe un drum national pentru care imi trebuie rovigneta si sincer sa fiu nu stiam ca circul pe un DN avand in vedere ca circul in orasul Popesti Leordeni si nu in afara. Sunt foarte curios daca portiunea aceasta de DN4 aflata pe raza orasului Popesti este intretinuta de cei de la CNADR si nu de primaria Popesti Leordeni. De aceea consider aceasta actiune abuziva de a amenda cetatenii localitatii Popesti Leordeni pentru ca circula pe raza localitatii in care locuiesc si platesc impozite fara rovigneta. O sa platesc amenda dar in acelas timp o sa contest procesul verbal pentru ca mi se pare o aplicare abuziva a legii. Pe acelas principiu de ce nu ar plati toti bucurestenii amenda pentru ca circula pe magheru sau victoriei care de altfel sunt si ele niste DN.