marcelaniculita a scris:
2. referitor la subventii:
Am urmatoarele raspunsuri de la ANAF referitoare la subventii:
-subventiile primite ca fonduri nerambursabile (SAPARD, FEADR) pentru achizitionare de bunuri conform art. 42.lit r, sunt neimpozabile
succes!
In ultimele luni m-am ocupat intens de acest subiect in urma unui control SAPARD.............si problema e in felul urmator.........daca nu inregistrez subventia ca venit, atunci ce fac cu cheltuiala efectuata din acei bani? nu o inregistrez nici pe ea?..................o cheltuiala de cateva zeci de mii de euro e greu de acoperit numai din productia agricola mai ales ca in urma unei finantari trebuie NEAPARATsa fii pe profit, altfel dai banii toti inapoi.
Ce am facut eu pana in final, cu consultarea celor de la Sapard si cu Ridicatul din umeri a celor de la Finante...............la sfarsitul fiecarui an in momentul cand am inregistrat in jurnal " cheltuiala cu Amortizarea" am inregistrat concomitent si "venit 50% cota SAPARD aferenta amortizarii".........deci practic am amortizat numai jumate de utilaj..
.......o fi bine, o fi rau, nu prea stie nimeni sa zica negru pe alb...#-o..........voi ce ziceti?