avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate Arriel

Activitate Arriel

Discuție actiune divort
va rog cu respect sa-mi spuneti ce sa fac in urmatoarea speta:
- avem un baietel de 3ani jumatate si dupa o cearta scandaloasa cu umilinte verbale si atacuri fizice care nu are loc pt prima data in cei 4 ani jumatate de casnicie, sotul meu a parasit casa unde locuiam FFL.
-domiciliul lui a ramas la parintii lui cu toate ca nu locuieste nici el acolo, noi(eu si copilutul) urmand ca in urma unui C. de comodat sa merg la politia de care apartinem sa-mi elibereze alt CI cu noul spatiu
-eu am depus o plangere la politie la care am atasat si un certificat IML (cu cateva zgaibe) -
-el ne viziteaza sa vada copilutul, timp in care ne certam si tensionam situatia, ne da cate o suma de bani, nu spune niciodata ce urmareste - pur si simplu cand ii cer sa discutam incepe sa acuze, sa ceara retragerea plangerii -
-eu incerc sa strang actele pt. divort cu motivele ca m-a agresat, a lipsit de acasa, a recunoscut ca are pe altcineva, se joaca tot timpul la calculator si neglijeaza familia, i-am dat si lui sa citeasca actiunea insa refuza iar sa discute
-eu am un serviciu stabil platit cam slab si inca o conventie civila, el are un servici stabil platit bine
-el ma preseaza de 1 an sa divortam iar acum cand eu iau atitudine ca urmare a inrautatirii situatiei de familie, el imi cere sa-l mai astept cateva zile/zicand asta de 3saptamani! Despartiti in fapt suntem de 10 saptamani.
-locul in care stau eu si copilul are 17m, cu tot ce trebuie pt o viata decenta, cand eu plec la servici copilul merge la gradinita si cand plec la celalalt servici vine o persoana care are grija sau il iau cu mine pur si simplu, fiind o activitate recreativa pentru copil si durand 2-4 ore.

Imi doresc:
- divortul si nu stiu daca motivele sunt suficiente
- sa ramana la mine copilutul printr-o H definitiva, irevocabila si apostilata sa pot pleca oricand cu el din tara fara sa fie nevoie sa-l abordez pt hartii la notar
-sa pastreze numele meu dupa desfacerea casatoriei pt a facilita socialul copilului
-sa primeasca copilul mai mult decat pensia cuvenita prin lege
-dreptul de a vizita copilul sa fie cand isi doreste cu conditia sa ma agreseze in nici un fel

Ce credeti ca trebuie sa fac si cum ar trebui sa ma apar dc vrea el copilul si nu respecta nici o cerere de-a mea?