avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Activitate dardamian

Activitate dardamian

Răspuns la discuția procedura
Ma mai putei lamurii un pic?

Va multumesc.
Răspuns la discuția procedura
Noua hotarare a judecatoriei va fi definitiva si irevocabila sau poate fi atacata din nou cu recurs ?


Nu era mai simplu ca tribunalul sa admita recursul sa judece cauza si sa dea o hotarare irevocabila ?

Partea careia i s-a admis recursul a avut un succes partial aici dar trebuie sa se intoarca la aceasi instanta care a mai judecat odata si unde a pierdut. Este asta o practica frcventa ?

Multumescu pentru promtitudine si pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția procedura
Pai asta nu inteleg, adica judecatoria a judecat odata si a dat castig de cauza partii x, partea y introduce recurs la tribunal, tribunalul admite recursul dar trimite dosarul spre rejudecare la aceasi judecatorie.
Acum care parte se afla teroretic in avantaj ? Cea care a primit o sentinta favorabila la judecatorie sau cea careia i s-a admis recursul.

Pai daca tribunaluladmite recursul inseamna ca contrazice hotararea judecatoriei si trimite dosarul sa mai fie judecat odata. Asta inseamna ca judecatoria trebuie sa dea o sentinta favorabila partii careia i s-a admis recursul sau poate mentine hotararea initiala.

Si dupa ce judecatoria mai da o hotarare aceasta e supusa din nou recursului ?

Discuție procedura
Ce inseamna ca un tribunal "Admite ca fondat recursul introdus de reclamantul ..... împotriva sentinţei civile nr. ........pronunţată de Judecătoria ................, pe care o casează în întregime şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceiaşi instanţă de fond.

Ce consecinte are si cam ce inseamna? Multumesc.