ipoteza:
2 infractiuni concurente sunt judecate separat de doua instante diferite, iar niciuna dintre instante nu cunoaste, la momentul judecatii, exista celeilalte infractiuni, astfel incat pronunta fiecare cate o hotarere cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
daca existenta primei infractiuni este descoperita in termenul de incercare al celei de-a doua, dar dupa ce pt prima inf a intervenit reabilitarea de drept, ca urmare a implinirii propriului termen de incercare, se va mai putea dispune anularea suspendarii conditionate pt cele 2 inf?
se poate aplica pedeapsa complementara a dizolvarii unei persoane juridice care-si exercita activitatea in domeniul presei, in eventualitatea in care aceasta nu-si executa cu rea-credinta pedeapsa complementara a afisarii sau difuzarii hotararii de condamnare?
pai omorul deosebit de grav nu e infractiune complexa... infractiune complexa e talharia avand obiect principal patriomoniul victimei si obiect secundar corpul victimei.
infractiunea complexa e formata de fapt din 2 infractiuni: infractiunea tip (in cazul talhariei e furt) si infractiunea agravanta (lovirile, volenta asupra persoanei)
Udroiu, pag 72, da ca exemplu de infr complexa omorul deosebit de grav asupra a 2 sau mai multe pers..
unul dintre motivele pt care inf de omor deosebit de grav este o inf complexa este acela ca absoarbe inf de omor simplu...
totusi este mai greu de explicat cum inf de "loviri sau vatamari cauzatoare de moarte", care la randu-i este inf complexa, poate avea atat un obiect juridic principal, cat si unul secundar
nu am probleme în privința încadrarii juridice a faptei.evident, întrunește conținutul constitutiv al infracțiunii de corupție sexuală.imi pare depășit modul în care legiuitorul alege să reglementeze această infracțiune. ce fel de corupere să mai fie din moment ce un minor poate întreține relații sexuale de la varsta de 15 ani? pari absurd ca întreținerea de relații sexuale in prezența unui minor sa constituie infracțiune ,iar actul sexual cu un minor (ceea ce din pct de vedere moral este evident mai grav), sa nu fie.
scuze , am gresit inițial întrebarea. era vb de doi majori și un minor si ma intrebam daca in aceeași împrejurare ,dupa ce au întreținut relații sexuale majorii, unul dintre ei intreține si cu minorul care tocmai asistase(minorul are peste 15 ani).mie ,cel putin, imi pare absurd..
daca doua persoane majore întrețin relații sexuale în prezența unui minor exista infracțiunea de corupție sexuală.dacă ulterior unul dintre majori întreține relații sexuale cu minorul mai subzistă infracțiunea de corupție sexuală?