avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate rafyluta

Activitate rafyluta

Răspuns la discuția Despagubiri
AURORA CIOROBEA a scris:

Nu credeti ca e cam tarziu sa va interesati de aceasta problema in 2011?

Nu sustin contrariul a ceea ce a-ti spus d-voastra dar eu am adresat o simpla intrebare, daca cineva poate sa ma ajute? Poate nu am fost nici eu destul de explicita, dar am auzit ca este o lege care ar da despagubiri pentru prizonierii de razboi sau cam asa ceva. Mama mea, care inca traieste, la vremea aceea a ramas orfana de razboi si a fost crescuta de rude. Nu am facut acest apel ACUM pentu a ne imbogati sau ceva de genul acesta, dar nu mi se pare normal sa dai despagubiri doar celor care au fost prizonieri si care s-au intors acasa, ce-i drept dupa destula suferinta, dar s-au intors la copii si la familie. Bunicul a murit si el in razboi (nu mai spun nimic de faptul ca normal nu trebuia sa mai fie recrutat). Ma intreb, oare nu merita si acestia sa fie numiti EROI si sa le fie si acestora rasplatit sacrificiul? Doresc sa mentionez ca mama mea nici acum, la atita timp, nu poate sa auda vorbindu-se de razboi fara sa nu planga si sa se intrebe tot timpul cum ar suna cuvantul ,,mama'' si ,,tata'' (ea avand doar 5 ani cand a murit bunicul, mama ei find decedata).
Discuție Despagubiri
Bunicul meu a plecat in razboi in iulie 1941, sotia sa fiind decedata de o luna, iar el a ramas intretinatorul unei minore de 4 ani si jumatate. Pe la jumatatea lunii septembrie moare la Odessa, iar fiica lui ramane orfana de ambii parinti.
Doresc sa stiu daca atat in trecut cat si in prezent avea sau are dreptul la vreo despagubire, tinand cont ca tatal acesteia nu avea obligatia de a merge in razboi deoarece intretinea un minor.