Multumesc domnule
Freelis. Am raspuns in postul de mai sus. Sa intelegem ca in aceasta tara exista o aplicare neunitara a acelorași prevederi??? Sa inteleg ca cei din MAI incalca legea??? Nu cred. Intr-un post din acest forum spuneati :
... nu prea vad alta modalitate de a fi retrogradat din functie decat : fie prin act aditional la contractul de munca , fie prin sanctionare (ceea ce nu este posibil in cazul expus
Prin noua lege a educatiei, la art.361, alin.2 spune că
La data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă Legea învătământului nr. 84/1995, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 606 din 10 decembrie 1999, cu modificările si completările ulterioare, Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 158 din 16 iulie 1997, cu modificările si completările ulterioare, art. 14 alin. (2) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calităti educatiei, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 642 din 20 iulie 2005, aprobată cu modificări prin Legea nr. 87/2006, cu modificările ulterioare, Ordonanta Guvernului nr. 10/2009 privind dreptul studentilor înmatriculati la formele de învătământ la distantă sau cu frecventă redusă de a continua studiile la
programe de studii de licentă autorizate să functioneze provizoriu sau acreditate, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 581 din 20 august 2009, precum si orice alte dispozitii contrare.
. Deci acea Ordonanta 10 care a dus la aceasta ambiguitate s-a
ABROGAT. In momentul de fata deci lucrurile au revenit la normal. Deci cei de la ID nu mai sunt in
ILEGALITATE daca pot spune asa. Nu mai exista obiectul litigiului dintre angajator si absolvent.
Totusi
VA ROG, nu exista nimeni specializat in legislatia muncii pentru a deslusi speta de fata? Sunt convins ca avem multi oameni tari in acest domeniu. Probabil nu vad acest post sa-mi spuna cum e corect.
Se poate face contestatie? Desi art. 264 din C.M. nu prevede o astfel de situatie. Nu exista nici un act aditional la CIM.
Cu stima si deosebit respect.