- ancheta sociala este eliminata doar daca divortul este instituit de comun acord cu sotul nu? adica din culpa comuna ma refer?
- in orice alta situatie,timpul de judecata inteleg ca poate fi mult prelungit,urmand a fi prezentati martori si a se face ancheta sociala obligatorie..astfel,cam la ce timp de judecata ma pot astepta?
Buna ziua! (o sa imi cer scuze de acum pentru eventualele greseli de formulare,dar sper sa imi fie iertate si inteleasa esenta lucrurilor,e mult mai importanta)
Sunt casatorita de 7 ani si am un copil in varsta de 4; insa de aproape 3 ani de zile traiesc in aceeasi casa cu sotul meu doar pentru "binele" copilului.
- vreau sa divortez,dar sotul meu nu este de acord cu acest lucru;
- vreau ca acest copil sa ramana cu mine(cred ca si tatal ar fi de acord daca se ajunge acolo),dar cum pot fi sigura ca instanta va decide asta?
- mentionez ca desi au existat destule certuri si neintelegeri in acest timp,nu s-a ajuns la violenta fizica,ci doar amenintari verbale;
- ambii am avut relatii extraconjugale in acest timp,insa nici unul nu vrea sa recunoasca ;
- solutia ar fi sa intentez EU divort,la motive temeinice argumentand nepotrivire de caracter??
- daca dupa acest pas ma mut si iau si copilul cu mine pe perioada divortului,pot fi acuzata ulterior de parasire de domiciliu ?
- la partaj nu ma intereseaza sa obtin prea multe,oricum nu am nici o proprietate trecuta pe numele meu; dar,legat de acest fapt,cat de mult conteaza cand vor veni cei de la asistenta sociala sa inspecteze conditiile fiecarui parinte,la mine viitorul domiciliu urmand a fi un apartament cu chirie (pt moment)?
1.mai pot insa suporta sa locuiesc in aceeasi casa pana la finalizarea divortului
2.nu intentionez sa ii interzic accesul la copil,deci sunt de acord cu un program foarte flexibil stabilit de instanta
3.nu am pretentii exagerate la plata pensiei alimentare,oricum cred ca si daca nu o va plati deloc,nu voi avea cum sa il oblig,nici macar legal
Ar fi mult mai multe de discutat,de scris,dar sintetizat suna asa:Sunt disperata sa divortez odata,dar criteriile le vad in defavoarea mea,ce pot face sa rezolv repede si sa iasa asa cum imi doresc si am scris mai sus?
Va multumesc si imi cer iertare totusi pentru povestea mea! Nu doresc sa fiu judecata,ci cu siguranta ajutata!