avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate angi2011

Activitate angi2011

daca opersoana detine in chirie o locuinta din fondul locativ de stat si apoi cumpara o locuinta din fondul privat, este obligata sa predea locuinta detinuta in chirie? as dori sa stiu daca da...sau daca nu, care sunt prevederile legale in aceasta cauza. Multumesc
Răspuns la discuția recuperare taxa auto
multumesc frumos ! aveti dreptate cu "sfantu asteapta" pentru norme, ordonanta a aparut in august anul trecut si normele....cum ati spus si dvs mai sus...
Răspuns la discuția recuperare taxa auto
au aparut normele metodologice pentru restituire? ne putem adresa fiscului?
au aparut normele metodologice la ordonanta 40/26.08.2015 ?
au aparut norne de aplicare laordonanta nr.40/2015 ?
Eu intocmesc contractele de inchiriere si le dau in debit. Sunt situatii cand nu am prelungit contractul de inchiriere, din cauza datoriilor pe care le au, insa chiria a fost debitata deoarece locuinta era ocupata. Auditul intern spune ca nu trebuia debitat si facturat in continuare daca nu mai exista contract de inchiriere. Eu m-am legat de acel articol 1831 din Codul Civil care spune ca datoreaza chirie pana la eliberarea efectiva a locuintei. Auditorul spune ca acel articol precizeaza ca este obligat la plata chiriei din contract, iar contract nu mai este....insa din punctul meu de vedere este obligat la plata chiriei prevazuta in contractul pe care l-a avut.....cu aceste probleme ma confrunt si de asta am apelat aici. Mie nu mi se pare normal sa nu mai datoreze chirie cu sau fara contract atata timp cat ocupa locuinta.
multumesc frumos, cunosteam articolul 1831 din codul civil, dar au fost interpretari diferite...
Daca hotararea ar putea fi ambigua cum spuneti...atunci ar fi mai corect ca persoana sa locuiasca in acel imobil fara plata chiriei? ...intrucat nu mai are contract si nu poate fi evacuat decat cu o hotarare judecatoreasca definitiva? Legea nu este foarte clara in sensul asta si la nivelul institutiei unde lucrez sunt diferite opinii vizavi de a mai debita si factura cu chirie o persoana care locuieste fara contract (care a fost reziliat pentru neplata) si urmeaza actiunea in evacuare. Va multumesc
Da, sunt reprezentant al statului. Nu m-ati inteles....s-a facut rezilierea contractului pentru neplata chiriei....s-a introdus actiune de evacuare si recuperarea datoriei....insa pana la hotarare definitiva si executor...persoana ocupa locuinta fara contract. Intrebarea ar fi daca persoana mai datoreaza chirie pana la eliberarea locuintei intrucat cum am spus nu mai are contract.
Sau imi sugerati sa cerem in instanta plata pana la eliberarea efectiva a locuintei fara precizarea sumei, aceasta fiind stabilita dupa terminarea procedurii?
eliberarii efective...scuze