Ba da, se stipuleaza "pentru neplata chiriei in termenele contractuale, locatorul poate solicita unilateral reziliererea contractului si evacuarea locatarului".
Pe data de 1 septembrie 2011 am incheiat un contract de inchiriere pentru un apartament cu 2 camere, pe durata unui an. Contractul nu este inregistrat nici la fisc, nu a fost intocmit nici la notar si nici in fata unui avocat. L-am primit gata redactat de la agentia imobiliara, urmand sa fie semnat de ambele parti. Mentionez ca in contract este stipulat numele proprietarului, insa contractul a fost semnat de mama lui de fata cu mine.
De asemenea, in contract este stipulata si garantia pe care am platit-o, cu mentiunea ca aceasta imi va fi restituita la sfarsitul contractului cu conditia sa locuiesc cel putin 6 luni. Intrabarea mea este daca poate aceasta doamna sa ma dea afara inainte de termenul de 6 luni si sa nu imi primesc garantia in cazul in care i-am platit chiria in avans pe 3 luni, imi platesc toate cheltuielile la zi si nu i-am pricinuit nicio paguba in apartament ?
Problemele dintre noi au aparut in momentul in care a venit in apartament si a vazut ca am un catelus de talie mica, cu care nu este de acord. In contract nu este stipulat niciunde o asemenea clauza, si nici ea nu a mentionat vreodata ca ar fi deranjata de existenta unui catel in apartament. In momentul incheieriii contractului nu aveam catelul, a fost un cadou aparut pe neasteptate.
As dori sa stiu daca poate sa imi dea un preaviz de evacuare inaintea celor 6 luni si daca da, ce se intampla cu garantia si cu banii dati in avans?