avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Activitate morocria

Activitate morocria

Răspuns la discuția bonuri de masa
Hristos a inviat!
ma puteti lamuri va rog, daca un angajator (patron de farmacie) poate sista acordarea bonurilor de masa chiar daca acestea sunt prevazute in contractul individual de munca (al angajatului asistent de farmacie) si firma a inregistrat profit in luna respectiva?
va multumesc.
freeelis a scris:

morocria a scris:

Asadar, sa inteleg ca nefiind reglementata acordarea lui, nu pot beneficia de acest ajutor?

Si atunci cum ramane cu
art.238 alin.1 C.mun. :
"Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior."?
Intreb, poate mai am o speranta...

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Intr-adevar, asa este ... neavand baza legala de acordare nu cred ca vi se poate acorda acest ajutor.
Multumesc frumos.
Asadar, sa inteleg ca nefiind reglementata acordarea lui, nu pot beneficia de acest ajutor?
freeelis a scris:

In Contractul colectiv de muncă al personalului contractual la nivelul grupului de unităţi din sistemul administraţiei penitenciare pentru anii 2010 - 2011 nu este prevazuta acordarea acestui ajutor de nastere, iar CCMN dupa sustinerea Ministerului Muncii nu mai exista.

[ link extern ]
Din cate stiu eu acesta se aplica doar personalului contractual (civililor). Eu sunt functionar public cu statut special (fost militar)....de aici si nelamuririle mele.
Ma puteti lamuri si pe mine? Pentru gravidele care lucreaza in penitenciare (ca domeniu probabil aparare,ordine publica,siguranta nationala si justitie ) se acorda acest ajutor (un salariu mediu pe unitate)?
Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in luna august acest an. Daca se acorda, cum as putea motiva/argumenta legal o cerere in acest sens? Ce ar trebuie sa cuprinda aceasta?
Va multumesc pentru ajutor.