Eu am contractat un avocat, care pana la urma s-a aliat cu infaptuitorul ( pentru ca i-a oferit mai multi bani sa traga de timp sa nu depuna plangerile in 60 de zile) ... si desi nu mi-a inapoiat banii am renuntat la el si am facut singura plangerile.
Am facut plangerile direct la parchet. Certificatul meu medico-legal inca nu a iesit, desi au trecut 2 luni si 10 zile. Au cerut acte de la spital si inca nu au sosit (radiografia, interventii, etc). Am fost acolo si mi-au zis ca le vor trimiti azi.
Nu stiu in cat timp pot sa fac plangerea la ITM si la colegiul medicilor.
Toata lumea care m-a vazut m-a sfatuit sa nu-l las sa scape ... pentru ce a facut. Daca as avea unde as pune o poza sa vedeti cum aratam...
Din pacate nu am bani de un avocat, insa daca exista cineva care ma poate ajuta ii dau cat doreste din daunele morale...
Buna seara,
multumesc pentru promptitudine.
In bucuresti s-a intampla, la un cabinet medical individual. Domnul doctor de acolo, cam fura statul. de asta a si iesit scandal. pentru ca pacienta a cerut chitanta si el a zis ca ii da la sfarsitul lucrarii.
Nu elibereaza chitante, nu are contabila, in plus sufera de retinopatie pigmentara si nu are voie sa profeseze cu aceasta afectiune.
Pentru asta voi face o plangere la colegiul medicilor, cu toate relatarile posibile.
Ideea e ca si pacientei, nu i-a facut bine obturatia , ceea ce in timp poate duce la infectie intradentara...
Buna ziua,
am si eu o problema destul de delicata si am nevoie de un sfat.
Am sa povestesc pe scurt.
Lucram la un cabinet dentar pana sa se intample incidentul. Eram asistenta, desi nu avem studii de specialitate. intial am fost angajata ca si asistent manager, dupa care am fost pusa sa fac treaba de asistenta medicala, dupa indicatiile medicului.
Intr-o zi, eram la serviciu. A venit o pacienta si nu stiu din ce motiv, a izbucnit un conflict intre medic si pacienta in timp ce ea astepta sa-si faca efectul anestezicul. El s-a repezit la pacienta sa o loveasca, iar eu am intervenit si m-am bagat intre ei ca sa nu iasa balamuc la cabinet. Nervos ca m-am bagat si nu a reusit sa o loveasca f bine pe pacienta, m-a impins si m-a lovit cu genunchiul in fata, cauzandu-mi dubla fractura de piramida nazala, am fost internata si ulterior am ramas cu infirmitati (deviatie de sept ) si probleme respiratorii.
pacienta are si ea certificat medico-legal, certificand loviturile.
Am poze de la incident, martori.
Cand am ajuns la spital, mi-a trebuit o adeverinta de la locul de munca chiar daca era caz medico-legal. Le-am zis ca am fost lovita chiar de medicul unde eram angajata si ca nu am cum sa mai merg acolo, dar sa verifice la CASMB. Surpriza, lucram de 3 ani acolo si contractul de munca nu mi-a fost inregistrat.
Desi cand am avut nevoie de adeverinta, mi-a eliberat una, in care scria exact salariul care il aveam, locul de munca si functia ocupata.
Am facut plangere penala atat eu cat si pacienta.
As dori sa stiu ce ar trebui sa mai fac in continuare. As vrea sa fac plangere si la colegiul medicilor si la ITM.
Si nu stiu cum se procedeaza cu daunele morale.
Stiu ca as avea nevoie de un avocat...insa nu am nici o sursa de venit, de aceea am facut si plangerile singura, din cauza lipsei de bani.
M-a sfatuit cineva sa cer avocat din oficiu insa nu stiu procedura, mai ales ca nu am domiciliul in bucuresti.
Daca exista vreun avocat care are posibilitatea sa ia comision din daune si sa-i platesc dupa ce castig procesul....ar fi super..dar nu cred..
Va rog mult, as vrea niste sfaturi..cum ar trebui sa procedez in continuare si ce ar trebui sa fac...
Va multumesc din suflet.