avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate Aniu

Activitate Aniu

Răspuns la discuția Partaj in caz de divort
Multumesc mult Jane,
probabil un avocat ma va lamuri mai bine dar deocamdata astept, poate se va hotari sa ne intelegem amical asupra partajului. stiu ca acum actioneaza din razbunare si nu vede ca isi face si ei rau si mie si familiilor noastre printr-un proces complicat pentru ca nici eu nu o sa cedez asa usor. O sa incerc sa mai vorbesc cu ea, sa ne intelegem asupra unui divort cu acordul ambelor parti si sa facem partajul intre noi la notar fara implicarea oricarei alte persoane.
Buna ziua din nou,
Sotia spune ca s-a interesat despre divort, vrea sa intenteze divortul in Olanda unde locuieste in prezent (ne-am casatorit in Romania). Mai spune ca a vorbit cu un avocat si mi-a cerut ca partajul sa-l facem "amical" 80% - 20% in favoarea ei. m-a amenintat ca daca nu sunt de acord vom face partajul in instanta. ar avea vreo sansa de reusita ca in instanta sa obtina 80% pe motiv ca ea a castigat mai mult ca mine si eu am fost infidel? din punctul ei de vedere pare simplu, eu sunt nenorocitul care a profitat de banii ei si apoi a inselat-o. in realitate lucrurile sunt cu totul altfel.
Multumesc mult pentru raspunsuri si pentru sugestii. din vreme ce infidelitatea nu este un argument, atunci in cazul divortului o sa ne intelegem asupra bunurilor si nu e nevoie sa ajungem sa facem partajul in instanta pentru ca legea nu i-ar da castig de cauza si n-ar fi decat pierdere de timp si bani.
As mai avea 2 intrebari scurte:
1. casatoria a avut loc in Romania, divortul ar putea avea loc intr-o alta tara din Uniunea Europeana?
2. Am auzit acum ceva timp in urma in Romania termenul "impozit pe divort". era vorba de impozit platit pe toate bunurile detinute de un cuplu aflat in divort. S-a infiintat aceasta lege sau a ramas doar la stadiul de idee (stupida)?
Multumesc foarte mult.
Buna ziua,
As dori sa va explic in cateva cuvinte povestea mea si daca este posibil sa-mi raspundeti la cateva scurte intrebari. Va multumesc in avans.
Suntem un cuplu de 30 de ani fara copii, casatoriti de 5 ani insa acum suntem in prag de divort. Dupa mai multe neintelegeri am decis sa-mi continui viata fara sotia mea pentru ca niciunul din noi nu era fericit. Mentionez ca locuim deja separat de un an, insa acum am decis sa nu mai ne vizitam si nici sa fim in contact. Eu am pe cineva de foarte putin timp, suntem la inceput si nu se pune problema de ceva serios deocamdata insa este clar ca intr-o zi va trebui sa divortez si sa-mi continui viata. Sotia mea nu accepta divortul, deocamdata suntem doar separati, nici nu l-am propus ci doar am propus sa stam separati si sa cunoastem fiecare pe altcineva si sa vedem ce va fi. Ma gandesc ca in acest timp va capata o anumita ura fata de mine si va dori sa-mi faca rau. In cei 5 ani am strans ceva bani impreuna, am cumparat un apartament si as vrea sa stiu daca in cazul unui partaj are dreptul la mai mult de jumatate din avere. Practic sotia a castigat mai mult decat mine pentru ca eu nu am lucrat o perioada insa eu am contribuit prin alte mijloace non materiale la bunul mers al familiei. Exista posibilitatea sa fiu acuzat de infidelitate fiind deja cu cineva si sa pierd dreptul de a ramane cu jumatate din avere in urma unui eventual divort? Practic nu am pretentii la jumatate, ne-am intelege, as dori sa o las pe ea sa decida dar mi-e teama ca din razbunare va dori sa ceara toate drepturile teoretice.
Va multumesc foarte mult.