avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate marianatruta

Activitate marianatruta

Buna ziua,

Fiica mea a inchiriat in Timisoara un apartament pe numele ei in urma cu doua luni. A facut contractul cu proprietarul si au stabilit in acest contract ca fiica mea sa subinchirieze spatiul unei firme existente sau viitoare, sau Pfa in care ea este asociat.
Proprietarul refuza in mod repetat sa-i inmaneze un exemplar in original pentru ca fiica mea sa demareze actele pentru infiintarea unui SRL.
Cei de la Adm Financiara au zis ca numai instanta poate cere o copie legalizata a acestui contract.
Pana la urma fiica mea nu cunoaste si nu are dovada contractului inregistrat.
Ultima luna a refuzat sa plateasca chiria si proprietarul s-a dus la fisc si a reziliat contractul, anuntand-o ca o da in judecata pentru tulburare de posesie pentru ca de 5 zile sta abuziv in acel apartament.
Cum poate fi tras la raspundere prorietarul care a refuzat sa predea contractul inregistrat la fisc fiicei mele si in acest fel aceasta nu a putut sa uzeze in general de contract si mai mult nu a putut sa-si infiinteze o firma noua in spatiul inchiriat.
Fiica mea i-a trimis emailuri peste emailuri in care roaga sa i se predea un ex din contract iar proprietarul i-a dat in scris ca nu-i da contractul pana nu plateste chiria si a intrebat-o "de ce iti trebuie contract? ce sa faci cu el?".
Fiica mea l-a anuntat in emailuri ca ii aduce prejudicii prin faptul ca nu-i da contractul si nu poate infiinta o firma in spatiul inchiriat.
Ce este de facut? Cum poate fi tras la raspundere proprietarul? A incalcat acesta vreo lege?
Multumesc!