avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Activitate costy1812

Activitate costy1812

D-le Mircea,va multumesc mult pt.raspuns.
Darrr,avand in vedere slaba mea pregatire in aceasta sectiune de drept,as prefera sa interpretati,ceea ce ati postat,binenteles daca aveti bunavointa si facand totusi referire la cele doua aspecte mentionate de mine.

sigur,ce-i mai simplu,e maiplacut:)
Sunt pensionar MAI,prin decizia comisiei militare cu gradul 3 de invaliditate.Casa de pensii a MAI a emis o decizie de pensionare cu titlu de pensie anticipata(probabil pentru ca am un pic peste 20 de ani de munca).Niciun angajator nu ma vrea ,cu toate ca pregatirea mea profesionala este conform cerintelor,datorita sintagmei"anticipata",chiar daca e cazul de 4h/zi.
Care este parerea dvs.?
Acum aprox.3 luni am primit o alta decizie de pens.care pe langa o reducere substantiala a pensiei de aprox.40%,apare deasupra "pensie cu limita de varsta",probabil conf.noii legi a pensiei prin care pensiile anticipate se transf.in pensii pt.limita de varsta.
Va rog sa-mi spuneti parerea dvs.cu privire la aceste aspecte,avand in vedere faptul ca doresc sa lucrez legal (CIM sau alt contr.legal) iar pana in prezent,am avut numai piedici."Specialistii in RU(HR)"preferand sa caute pe altcineva decat sa se complice cu mine,adica mai precis cu cumulul acesta de pensii:O