avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Activitate mariaflorentina

Activitate mariaflorentina

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Aveti dreptul sa dati in judecata stapanul cainelui si sa cereti daune materiale si daune morale.
Adica sa obtineti valoarea catelusului in bani si prejudiciul moral echivalent in bani pentru suferinta, etc...
Ar fi drept sa il dati in judecata pentru ca altfel nu va intelege nimic acel individ.

Trebuie sa formulez o sesizare catre politie - la recomandarea dnului comandat- prin care sa cer temeiul in baza caruia s-a dat aceasta contraventie si in care sa cer verificarea animalului cat si a concursului de contraventii care nu s-a luat in considerare. Ati putea sa ma ajutati cu formularea acestei sesizari? va multumesc
Am fost in cursul zilei de astazi la comandantul politiei, care mi-a recomandant exact ca d-voastra sa fac o sesizare in scris pe motiv ca nu sunt de acord cu masurile luate de agentul care s-a ocupat de caz (respectiv amenda de doar 100 de lei - cand in fapt era vorba de un concurs de contraventii, pe care acel organ de politie l-a ignorat) si prin care cer verificarea animalului cat si a stapanului si motivele pentru care s-a procedat in acel fel... Problema este ca nu stiu cum sa formulez ... de unde sa incep... in temeiul carui articol fac aceasta sesizare... si mai exact cui o adresez? .... sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. multumesc.
am facut deja plangere la politie, de aceea si amenda de 100 de lei... Dar nu este posibil asa ceva! Aceasta amenda (desi este inadmisibila pt moartea unui animal!!) este doar pt faptul ca s-a soldat cu decesul catelusului meu.... Dar nu s-a facut niciun fel de cercetare, am citit de 100 de ori acea lege si am analizat-o.... Ar fi trebuie sa ii dea o amenda si pt faptul ca nu era cainele inscris la asociatia chinologica si la politie - inte 500 si 1500 lei si o alta amenda pt faptul ca acel caine (evident!!) nu purta botnita - care este intre 1500 si 3000 de lei !!!!!!!! si lui i-au dat 100 ron..... ESTE INADMISIBIL ca politia sa nu cunoasca sau sa citeasca macar legea!!!!! Eu nu doresc sa ma inteleg cu acea persoana pe cale amiabila pentru ca nu imi doresc bani, imi doresc doar DREPTATE! ..........
Acum doua zile, un câine de talie mare - mai exact CANE Corso - mi-a atacat cățelușul, un pomeranian, fără motiv, OMORANDU-L pe loc! Am sunat la poliție, au venit la fata locului după care au mers la secție atât mama mea (care era cu cățelul afară, in lesă!) cât și proprietarul acelei bestii. Li s-au luat declarații, apoi i s-a spus mamei mele ca ceea ce s-a întâmplat nu constituie infracțiune deoarece nu este vorba de o persoana care a MURIT ci de un animal.
I s-a dat amenda 100 RON !!! 100 RON pt OMORUL UNUI CĂȚEL. Nu se poate asa ceva!!!!
Data viitoare aceasta bestie va sări la gâtul unui copil sau chiar adult..... in ce lume trăim?!?!?!
Un astfel de câine, atât de agresiv nu ar trebui cercetat și apoi luate masuri dacă acesta e comportamentul lui?! Plus ca poliția ar trebuie sa cerceteze dacă acest câine a avut botnița (nu avea!) dacă este înscris la Asociația canină si Politia Locala ca fiind câine periculos etc. NU s-a întâmplat acest lucru. O amenda de 100 RON și totul este dat uitării?! Nu poate fi real!!!
Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac! Vreau sa se faca dreptate.
Intre timp am aflat si ca acest caine nu este la primul atac.. a mai atacat si alti catelusi de talie mica si a omorat multe pisici... Banuiesc ca asa a fost invatat de acel stapan iresponsabil.... Ce ar trebui sa fac??
Va rog daca ma puteti ajuta cu solutionarea spetei urmatoare deoarece nu dispun de materialele necesare.
"Comunitatea internationala este socata de anumite fapte care au loc pe teritoriul Migorei, unde din septembrie 2006 s-a declansat un conflict interetnic. In cadrul acestui conflict ca urmare a unui ordin prezidential, barbatii de origine priana intre 12 si 65 ani au fost sterilizati. Pana in prezent mai mult de 500 000 de barbati au fost supusi acestei proceduri. Presedintele Migorei, Cimon, este seful statului care are un regim politic prezidential. Migora a adoptat in integralitatea sa dreptul de la Geneva si dreptul de la Haga si este stat parte la Statutul de la Roma incepand cu 2007.
Cimon, va solicita un punct de vedere in legatura cu posibila sa tragere la raspundere de catre Curtea Internationala Penala de la Haga. Sunteti consilierul presedintelui pe chestiuni internationale si urmeaza sa clarificati acestuia daca si care este modalitatea prin care Curtea Penala Internationala s-ar putea exercita jurisdictia asupra sa."

Sper sa primesc un raspuns , multumesc frumos! :D