avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters207514

Activitate ContSters207514

Răspuns la discuția Panaceul ... mincinos
romania inedit a scris:

Eu cred ca medierea ar trebui sa functioneze in felul urmator:

Clientul A, apeleaza la avocatul A pentru un proces cu B
Avocatul A face demersurile necesare si clientul B primeste citatie
Clientul B isi angajeaza avocatul B
Avocatul B i-a la cunostinta continutul dosarului si ii propune clientului B sa negocieze o solutie amiabila cu clientul A, drept pentru care se intalneste cu avocatul A.
Avocatul A se intalneste cu avocatul B si ii aduce la cunostinta clientului A ca a fost contactat de avocatul B pentru o intelegere amiabila.
Clientul A decide daca o sa continue sau nu actiunea, sau accepta o solutie amiabila, dupa ce avocatul A il informeaza care sunt costurile actiunii deschise de A impotriva lui B si care sunt riscurile .
Dupa ce se intalnesc avocatii A si B ca sa negociezeo solutie, isi informeaza clientii si decid daca o sa continue negocierea unei solutii sau nu.
Daca partile nu se inteleg prin intermediul avocatilor, pot sa continue procesul cu aceeasi aparatori sau chiar cu altii .

limba romana si deontologia...mam'... lor...

Mai ramane doar ca aceste personaje ( A1 cu B1, B1 cu A2, A2 cu B2...etc.) sa semneze un angajament cu un mediator. Si ar fi ideal de postat pe ''hai sa scriem povesti...'' Bineinteles, numai daca pliantul ar ramane in forma initiala!
Altminteri, mediatorii se bucura de tot respectul meu.

:bow:
Răspuns la discuția Cum il salvam pe Pristanda?
eumarian a scris:

Pristanda e in definitiv corupt El nu se supune autoritatii din slugarnicie, ci slugarnicia este contra-prestatia sa in pactul prin care e lasat sa deturneze fonduri publice. Pristanda astfel incalca de zor legea in interes propriu, greu de salvat asa ceva.

In definitiv, slugarnicia din interes propriu e unul dintre cele mai periculoase comportamente publice, din moment ce sapa la radacina valorilor democratice (responsabilitatea autoritatii fata de cetateni, principiul meritocratiei, transparenta deciziilor samd). Pristanda ar trebui dat afara;)

Asa cum am mai spus: Slugarnicia este mama tuturor relelor noastre!

Răspuns la discuția Acum imi place acest cantec:
diana1sefa a scris:

Buna dimineata . :coffee::)

Inteleg ca nu poti posta linkul. Nu-i nimic. Important este ca ai trecut pe aici.

La multi ani, Magda!

[ link extern ]
[ link extern ]
Cold War Kids - "Hang Me Up To Dry"
Răspuns la discuția Cum il salvam pe Pristanda?
Pe vremuri (vremuri grele) circula o vorba. Simpla. Nu aveai cu ce sa o combati:
- Cati sunteti?!
- Sase!
- Si cate venituri?!
- Tot sase...
- Atunci nu aveti de ce sa va plangeti!

Cred ca aceasta vorba contine mult mai multe ''interpretari''..ca sa le spun asa...
Nu vreau sa fiu de acord sau in dezacord cu antevorbitorii, dar viata m-a invatat multe...Chiar asa.
Cunosc o familie de pocaiti, cu cinci copii.
Nu prea imi place nici mie sa faca cineva copii in nestire...Dar stiti ce?! Am invatat ca totul se invata. Exista o arta de a trai. Si nu una umilitoare...cum ar crede multi...Oamenii au onoarea lor, indiferent ideile noastre preconcepute...sau NU.
Am vorbit mult cu aceasta femeie. Am intrebat-o de ce si-a asumat responsabilitatea de a creste atatia copii.
Mi-a raspuns ca ...Dar hai sa o luam pe rand:
Primii doi au fost in vitro, urmatorul a fost tot baiat, si-a dorit o fetita...n-a fost sa fie...a fost tot baiat. Ultimul, pentru care a primit diagnostic de ''chist ovarian'' (femeia fiind cam pe la 40 de ani) si care va veni pe lume in curand, este fetita.
Nemarginita bucuria ei!
Am intrebat-o: - Cum faci fata?! Ai o responsabilitate! Trebuie sa le construiesti un viitor!
M-a marcat profund raspunsul ei:
- Ceea ce depinde de mine, le ofer. Educatie si liniste.
L-am intrebat pe mezin: -Ce crezi ca ti-ar putea oferi familia ta si nu ai?!
Roscovanul cu pistrui mi-a raspuns: - Ca sa-mi poata oferi mai mult, va trebui sa ii ajut EU mai mult!
Si sa stiti ca nu-mi plac nici roscovanii cu pistrui...dar pe copilul asta l-as infia!
Mi-a spus ca ajuta batranele la piata, ca le intreaba daca au gunoi de dus, ca le matura curtea daca au nevoie, ca le tine companie...
DA, roscovanule! Tin cu tine! Vreau sa ma vizitezi cand vei fi mare! Asa mi-ai promis! Imi place ca ti-ai ales o meserie...nu o functie...Si stiu sigur ca o sa fii mare!
Poate ca vei reusi sa ne vindeci!
Roscovanule, nu acum...ca poate ti-o iei in cap...dar odata iti voi spune ca am scris despre tine!
Deja dovedesti ca nu esti un ''ghita'' in acceptiunea topicului, a lui Nea' Iancu.
Felicitari, roscovane! Cu cat mai multi ca tine, cu atat mai bine!

Sa fii umilit de cea mai umila persoana...asta da umilinta!

B-)
Răspuns la discuția Kitsch
Magda Staicu a scris:

...daca sunt resurse(umor) , cred ca merita consumate pentru un "ignore" suculent ...:)

Atunci sa tratam problema cu umor. Desi mi se pare acel umor cinic, sarcastic.

Poate fi vorba despre o situatie hilara in care un tip cu o masina ''tare'' (cu muzica data la maxim- indiferent de ce gen) , de dragul de a se face remarcat, accelereaza si se trezeste blocat pe plaja de nisip (din care nu poate sa iasa).
Dorinta acestuia de a fi remarcat a avut succes...dar nu cel scontat! S-a lasat cu halagea...

Gandirea mea de om (cu o inteligenta nativa, dar necultivata) sa ma faca sa cred ca voi fi remarcat daca ma angajez in dicutii cu oameni inteligenti si cultivati.

Sau alt exemplu ...care trateaza cu acelasi umor situatia, ar fi:

Exista multi oameni care ma socotesc simpatic...Asadar sunt bun!
Ma intreb: Bun la ce?! Probabil la snoave....
...asadar, Magda are dreptate!

edit later::bow:u.b.i.k.
Da, asa am simtit....dar nu am stiut sa redau...
Circul este locul in care elefantii, leii, maimutele si caii vin sa vada oameni care se comporta prosteste.
Desmond Morris

Cu siguranta ca asa este. Dar ce ne facem cand parerile unora tind sa devina o masa de pareri omogena care aduce cu sinele uratenia, falsul, exagerarea, kitsch-ul...?! La ce trebuie sa apelam in(l)auntrul nostru?
Cred ca la original...pentru a putea compara...Sau?!

@livedreams a scris

cum putem proba relevanta si adevarul definitiilor din capul nostru?

@magda staicu a scris

din punctul de vedere al consumatorului, este emotia creatorului, preluata si traita intr-o experienta personala

:hm:Tocmai aici e marea dilema! Si atunci spun: trebuie sa revenim la factorul educatie. E singura care ne poate salva de aberatii, elucubratii (vorba Cristinei),
de mojicie, de circ.

Apropos de ''circ''...oare de ce nu-mi place?

Imi place maniera in care a fost postat topicul ''KITSCH'' (atat!!!)

:luck:

irish melody m-a dus cu gandul la Bud Mayer - Columbia
[ link extern ]

si (nu stiu de ce) la:
[ link extern ]

:luck: