avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Activitate ea_diana79

Activitate ea_diana79

buna ziua ! am o problema urgenta, care a nascut controverse in randul tuturor juristilor pe care ii cunosc si pe care i am intrebat ...sora mea a fost timp de 2 ani in concediu de crestere copil, copilul implinind varsta de 2 ani in 15 martie. S a prezentat cu cateva saptamani inainte de aceasta data la firma pt a depune cererea privind reluarea activitatii, si i s a adus la cunostinta ca va reincepe activitatea in ziua respectiva, 15 martie, fara nici o alta informare . Mentionez ca ea este din nou insarcinata, aducand acest lucru la cunostinta angajatorilor. Inainte de ziua inceperii activitatii, a fost sunata de la dep resurse umane , explicandu i se telefonic ca postul nu mai exista , ca a fost restructurat, ca poate gasesc o solutie pentru desfacerea contractului cu acordul partilor sau poate isi da ea demisia, lucru pe care ea nu l a acceptat, deoarece doreste sa se intoarca la serviciu, chiar si pentru cateva luni pana intra iar in prenatal. Apoi i s a propus sa fie detasata in alta localitate pe un post similar, fara a i se asigura insa cazarea in localitatea respectiva ...Aceasta varianta nu este deasemenea acceptata de noi , pentru ca ea este insarcinata si ar fi vrut sa- si reia activitatea pe acelasi post, in aceeasi localitate. Va rog sa mi spuneti daca detasarea in cazul ei este legala, daca au voie sa o incadreze pe alt post, daca sunt obligati sau nu sa ii asigure cazarea. multumesc