avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters207900

Activitate ContSters207900

catalyn_93 a scris:

Cred ca in localitatea Cluj pentru ca de acolo au fost trimise actele si acolo este si judetul pagubitului.As putea sa iau legatura si cu inspectorii de la Pitesti care m-au ajutat cu intocmirea procesului verbal si toate cele si sa intreb ceva detalii despre "ancheta"?Sincer au fost niste persoane amabile si cred ca m-ar ajuta cu niste sfaturi.
O sa mai revin cu cateva detalii ulterioare daca va fi nevoie.Sper din tot sufletul sa nu se ajunga asa departe pe cum a-ti preconizat dumneavoastra.
Va multumesc pentru seriozitatea si promptitudinea raspunsului Domnule Lascoschi desi vestile nu sunt chiar in favoarea mea.
O seara buna va doresc in continuare!

Imi pare rau pentru greselile de mai sus:
1 Cluj nu este localitate, este judet.Am scris in graba si de pe browser-ul mobilului
2 Localitatea in care se desfasoara faza de urmarire penala este Caras Severin
Cred ca in localitatea Cluj pentru ca de acolo au fost trimise actele si acolo este si judetul pagubitului.As putea sa iau legatura si cu inspectorii de la Pitesti care m-au ajutat cu intocmirea procesului verbal si toate cele si sa intreb ceva detalii despre "ancheta"?Sincer au fost niste persoane amabile si cred ca m-ar ajuta cu niste sfaturi.
O sa mai revin cu cateva detalii ulterioare daca va fi nevoie.Sper din tot sufletul sa nu se ajunga asa departe pe cum a-ti preconizat dumneavoastra.
Va multumesc pentru seriozitatea si promptitudinea raspunsului Domnule Lascoschi desi vestile nu sunt chiar in favoarea mea.
O seara buna va doresc in continuare!
Revin cu aceeasi intrebare.A trecut aproape un an de la incidentul in cauza.Trebuie sa ma mai astept la ceva sau pot sa dorm si eu linistit?Care este termenul de solutionare, daca pot sa il numesc astfel?Ce etape mai trebuiesc parcurse in solutionarea infractiunii?Multumesc anticipat oricum va fi amabil sa imi raspunda la intrebari.
Buna ziua.Scuzati ca nu am mai intrat pe site de ceva timp.Am inca o intrebare sau problema(oarecum).In martie(sau aprilie cand s-a intamplat fapta) am dat declaratie si toate cele organelor legii. In interval de 1 luna sunt instiintat ca se vrea confiscarea laptopului de pe care s-a comis insfractiunea. Laptop-ul fiind pe numele parintilor si indrumat de inspectorii abilitati parintii mei au dat declaratie ca este in posesia lor si ca nu este corect sa se intample acest lucru(puteti fi de acord cu mine ca pentru o prostie de 250 lei sa am un prejudiciu de 2.000).De atunci nu am mai primit nici o instiintare scrisa sau telefonica.
Tinand cont ca a trecut o perioada destul de mare ce se intampla?Dureaza reevaluarea o perioada mai mare de timp?
Multumesc anticipat!
PS:Eu cum aflu decizia deoarece nu mi s-a spus nimic.Primesc telefon de la cei de la cei carora le-am dat declaratie?
Nu spun ca vreau sa scap de amenda.Dar ganditi-va si dvs una este sa faci ceva si sa iei amenda pe care o sa o tii minte mult timp si una este sa stii ca ai facut ceva si totusi ai scapat(e drept la noroc sau indulgenta).Acesta este ''farmecul'' amenzii daca se poate spune(de aceea spun ca totusi nu ar fi asa rea).Nu vreau sa se inteleaga ca sunt disperat de sa scap de amenda.Stiu ce am facut(depaft mi-au explicat cei de la politie).Nu vreau sa se inteleaga nici ca nu vreau amenda ca mai pot face sau ceva de genul.Cred ca o sa ma abtin de la post-uri sa nu fiu interpretat gresit.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
PS:Am uitat sa specific pentru odys4fun ca este vorba de o singura ''teapa'' nu mai multe tepe.Incearca sa si citesti ce am scris.
Nu am mai editat ca poate iar nu citea tot:D
Nu m-am plans de nimic doar mi-am cerut scuze.Si nu cred ca este gresit ca am spus:''ii rog pe altii sa nu faca ce am facut eu''.Daca eu as fi gasit un asemenea topic pe internet crede-ma ca nu as fi facut ce am facut.M-am gandit si la posibilitatea sa iau o amenda.Pentru mine acea amenda ar fi invatare de minte.
Si stai linistit ca si eu am fost pagubit.In loc de un telefon original am primit un telefon replica care nu mergea(nici nu se aprindea).In cazul meu nu a facut nimeni dreptate, nici plangere nu am putut sa depun(nu acesta este subiectul si nici nu vreau sa detaliez sau sa reiasa altceva).Pe baza raspunsurilor dvs mai am cateva intrebari daca nu sunt prea insistent.
1 In cat timp voi primi decizia?
2 Acea decizie presupun ca este irevocabila.Ma gandesc la toate posibilitatie de a scapa de amenda chiar daca acesta mi-ar prinde bine(am spus mai sus de ce)
3 De comportament fata de organe si de caracterizarea de la scoala nu cred ca se va tine cont deoarece declaratia pe care am sris-o(4 pagini jumatate)a fost trimisa la Caras(de unde este pagubitul)si nu cred ca sunt ei interesati de detaliile care pe mine m-ar avantaja(din pacate).Am drepatate?
O zi buna tuturor!
Imi pare rau ca nu pot sa ma prezint(veti inteleg dupa ce o sa cititi).Am si eu cateva intrebari.Intai sa va explic ce s-a intamplat.:(
Am pus o licitatie la un telefon Nokia.Cineva a licitat si a ramas sa il trimit prin posta.In loc de telefon i-am trimis altceva(baterii si altele).Cumparatorul vazut ce este dupa ce a ridicat produsul si dupa a facut reclamatie la politie si posta.Mi-au blocat intr-ul fel banii(m-au pus sa umblu prin mai multe oficii postale).Deoarece m-au plimbat prin atatea locuri mi-am dat seama ca nu mai am scapare si ca orice as face o sa fiu prins.Asa ca am plecat la oficiu de unde am fost luat in primire de politie.Acolo am recunoscut din prima(mi-am dat seama ca sunt politisti), am dat declaratie si am restituit suma politiei.Suma era de 250 de lei.Dupa ce am dat declaratie si am restituit banii am crezut ca am scapat insa mi-au spus ca am dosar penal si trebuie sa astept rezolvarea acestuia.
Am vorbit cu pagubitul m-a inteles de ce am facut asta si a spus ca el isi va retrage plangerea insa era prea tarziu.Mi-au spus ca or sa continue cercetarile.
Trebuie sa spus ca sunt la prima mea fapta de acest gen si ca sunt minor in sensul ca am 17 ani(nu incerc sa scap cu asta pentru ca stiu ce am facut si stiu ca de la 16 ani raspund penal).
Tinand cont ca sunt la prima fapta ca suma este cat de cat mica(250) si ca sunt oarecum minor ce as putea pati(mai pot spune si ca am fost oarecum nevoit sa incerc asa ceva chiar daca nu ajuta cu nimic)?As putea sa scap cu o mustrare?Din cate am inteles or sa se aplice articolul 18.1
Chiar imi pare rau de ceea ce am facut si am spus ca nu o sa mai fac niciodata asa ceva in orice situatie as fi:sorry:.De cazier se pune problema?(daca s-ar intampla asa ceva cred ca mi-as pierde viitorul oarecum faurit prin forte proprii).
Multumesc toturor pentru raspuns si rog ca vizitatorii sa nu fie prea acizi la comentarii deoarece nu au fost in situatia mea.
PS: Toti cei care vor sa faca ca mine ii sfatuiesc din suflet sa se abtina deoarece eu am ramas si cu banii luati, multi nervi, drumuri pe la politie,probabil si o amenda, suparari in familie si mai pot continua inca 2 pagini.
O seara buna in continuare va urez tuturor!:">