avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate cristina69

Activitate cristina69

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca in situatia exproprierii unui teren ptr. utilitate publica in baza Legii 255/2010, primarul poate emite dispozitie de expropriere sau decizie ? Cum ar fi corect avand in vedere faptul ca legea administratie publice prevede ca primarul emite doar dispozitii iar legea exproprierii prevede emiterea unei decizii. Va rog sa imi spuneti pct dvs. de vedere. Va multumesc.
Aş putea merge pe pretenţii nascute din raporturi contractuale, (desi in speta e vb. de o comanda) art. 1516,1527 si 1530 NCC?V-as ruga sa imi spuneti punctul dvs. de vedere...
Vă rog mult să imi spuneti care ar putea fi temeiul de drept
Am promovat o astfel de actiune , iar instanta de fond a respins actiunea pentru neîndeplinirea condiţiei caracterului subsidiar prevăzută de art. 1348 Cod civila .Prin urmare m-am gandit să promovez o nouă actiune pe pretenţii. Ar fi posibil?
Bună ziua,
Aş dori un pct de vedere cu privire la următoarea speţă: O societate comercială a platit un avans la o comanda de livrare materiale altei societati comerciale iar aceasta din urmă nu si-a onorat obligatia de furnizare materiale si nici nu a restituit avansul primit. Cum poate fi recuperat avansul? Ce fel de actiune trebuie sa promovez?
Răspuns la discuția Referitor la plata taxa timbru
O societate care se afla in insolventa si inscrie la masa credala a altei societati in insolventa este scutita de la plata taxei de timbru?
O societate care se afla in insolvanta si inscrie la masa credala a altei societati in insolventa
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti un punct de vedere cu privire la urmatoarea speta: Am declarat apel impotriva unei sentinte pronuntate de catre instanta de fond intr-un dosar avand ca obiect contestatie la executare-drepturi banesti intr-un litigiu de munca. Apelul a fost declarat in termen legal, 10 zile de la pronuntare (sentinta atacata mi-a fost comunicata in data de 22.06 iar apelul inregistrat in 29.06. ) Instanta de apel a invocat insa exceptia tardivitatii apelului aratand ca incheierea executorie a fost comunicata in data de 10.05 si aceasta putea fi atacata cu apel in termen de 10 zile, respectiv pana in data de 02.06.
Intrebare: Mai poate fi atacata aceasta sentinta definitiva pronuntata in apel?
Vă mulţumesc mult pentru clarificări.
Da. Multumesc pentru raspuns.