avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate aurelius67

Activitate aurelius67

Am si eu niste intrebari intr-o problema daca ma poate ajuta cineva...
Am fost condamnat la 3 ani inchisoare pentru infractiunea de fals de moneda. Am fost eliberat conditionat in urma cu 1 luna .
Ca urmare am niste cheltuieli judiciare in valoare 3800 lei din care sa achitat suma de 1000 lei in urma unor popriri a unui cont in banca,
deoarece fiind in inchisoare nu am avut cum sa platesc cheltuielile judiciare ,mi s-a facut executarea silita fara macar sa stiu,
fara nici o instiintare.

Nu am posibilitatea sa platesc restul sumei ramase. Am fost la finante si am vorbit cu un inspector acolo sa vad ce se intimpla in cazul acesta,
mi sa spus ca in cazul neplatii mi se va face un dosar de urmarire penala si voi sta in inchisoare un numar de zile fixat de instanta,
proportional cu suma pe care o datorez.
Iar in urma trimiterii in instanta vor urma din nou alte cheltuieli judiciare pe care trebuie sa le platesc.
Neavind de unde sa platesc va urma un alt proces si trimitere la inchisoare si alte cheltuieli, si asa mai departe.
Acest lucru nu are nici o logica , mi se pare o nebunie.
1. As dori sa stiu daca acest lucru este adevarat, si daca da, stie cineva cam cit sau cum se calculeaza ziua de inchisoare ,
adica cam cite zile trebuie sa stau pentru suma de 2800 de lei pe care o am de platit.
2.
Mi-a mai ramas 1 an din pedeapsa din care am fost eliberat conditonat, urmeaza sa execut si anul acesta de inchisoare in cazul in care nu platesc?
3. Deasemenea as mai dori sa stiu ce se intimpla daca se recurge la executarea silita a bunurilor , eu nu am nici un bun imobil sau mobil dar locuiesc impreuna cu concubina si ea are diferite lucruri (televizor calculator , laptop, etc) pe care nu are nici o factura ca sa demonstreze ca ai apartin ei, vor fi luate si aceste bunuri de catre executor?
Precizez ca ea nu are flotant pe adresa unde locuim dar figuram amindoi in contractul de inchiriere a apartamentului.

Va multumesc