avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate oare555

Activitate oare555

Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident recent. Vina este a celuilalt participant la trafic, recunoscuta, si am decis sa facem constat amiabil ca sa nu piarda permisul.

Am fost la constatare luni [26.05.2011] si domnul constatator mi-a zis nonsalant ca daunele nu au cum sa provina din accident. ca sunt multi care incearca sa fraudeze uniqa, si ca el imi trece pe dosar ce vreau eu, dar o sa-l recomande comisiei anti frauda [pe scurt accidentul a fost in felul urmator : eu eram pe banda a 3a si masina care m-a lovit era pe banda a 2a. masina care m-a lovit a virat la stanga si punctul de contact este coltul dreapta fata pentru mine si coltul stanga fata pentru masina care m-a lovit; masina mea s-a zgariat pe toata partea dreapta]. A urmat o discutie mai ampla, fara injurii, doar cu argumente pentru a-i explica domnului constatator ca nu are dreptate. Si a ramas ca el va trimite dosarul la comisia anti-frauda indiferent ce zic eu... si totusi ce vina are victima!?... nu am cerut sa-mi fie reparate componente ce nu au facut cazului accidentului descris mai sus, am fost empatic pentru doamna care m-a lovit ca sa nu piarda permisul si sa nu plateasca si amenda... toate acestea ca sa ma calce domnul constatator in picioare si sa ma faca hot pe fata...

am incercat sa ii explic ca numai un nebun si-ar lovi masina de unul singur stiind prea bine prin ce trecem ca sa reparam o masina in romania. mi-a raspuns ca sigur masina era lovita inainte de accident... [sa mai spun ca am scos masina din garaj?!...]. In fine, trec peste faptul ca sunt acuzat de inselaciune si sunt pus pe acelasi nivel cu toti hotii. [discutia a continuat iar dansul a recomandat dosarul meu direct echipei anti-frauda ca asa vrea dansul]

am incercat sa ma informez pana in prezent in legatura cu ce as putea face ca sa-mi rezolv problema si am descoperit ca :
- as putea merge sa depun plangere la CSA... evident degeaba pentru ca pe toate forumurile lumea spune ca nu se rezolva nimic acolo [e oarecum logic si nu vreau sa explic mai departe]
- as putea sa depun plangere la ei, la Uniqa... DEGEABA
- as putea sa vorbesc cu un avocat sa ii dau in judecata [iar daca nu se solutioneaza in 2 ani procesul... se prescrie => multumesc din suflet legilor romanesti]
- as putea sa caut pe cineva care are pe altcineva care sa stie pe cineva undeva... si sa o rezolv "romaneste" [NU VREAU sa o rezolv romaneste pentru ca nu este vina mea, NU VREAU ca eu - victima - sa platesc sa ma repare ei cand este datoria lor sa faca asta]

Apelez la dumneavoastra pentru un sfat/parere... in legatura cu ce as putea face mai departe....

alte observatii : vreau sa plec permanent din tara [planul era sa plec peste 5-6 luni] si nu ma intereseaza sa ma tarasc prin tribunale 2 ani de zile. vreau sa stiu daca pot face ceva in legatura cu domnul constatator... pentru ca se pare ca daca dansului i se pare ceva suspect rezulta ca eu fraudez uniqa... mie mi se pare neprofesionist si mai mult de atat ma simt insultat de dansul...
cred [probabilitate 95% ca voi da cei 5-6.000 roni din buzunarul propriu si asta e.... adica sunt impacat cu mine deja; voi pleca cu 1.500E mai putin de aici, si hotarat sa nu mai calc in viata mea aici].
- daca mai aveti nevoie de informatii suplimentare voi raspunde cat de repede pot.

Va multumesc,
R