avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Activitate alex77nistor

Activitate alex77nistor

Răspuns la discuția taxa inmatriculare motociclete
Eu intreb, eu raspund...
Taxa se plateste pentru autoturisme si autoutilitare:
- L9/2012, art.3 "Taxa se aplica pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 si N1, N2, N3, astfel cum sunt acestea definite in RNTR 2"
- RNTR 2: Categoria M - autovehicule cu cel putin 4 roti pentru transport persoane; categoria N - autovehicule cu cel putin 4 roti pentru transport marfuri
Răspuns la discuția taxa inmatriculare motociclete
Buna ziua! Are cineva un raspuns pentru mine? Intentionez sa cumpar o motocicleta in scurt timp si as vrea sa stiu daca trebuie sa ma pregatesc pentru taxa asta sau pot sa stau linistita.
Multumesc mult.
Va rog sa imi spuneti daca taxa de prima inmatriculare aplicabila de la 01 ianuarie 2012 este valabila si pentru motociclete. Multumesc.
Politia mi-a suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei cu mai mult de 50 km / h in aprilie 2010. Am depus contestatie. Am primit o hartie de la tribunal in baza careia am ridicat permisul pana la pronuntarea deciziei finale. La proces, tribunalul a hotarat in favoarea Politiei. Am facut recurs, dar cu acelasi rezultat.
Am asteptat sa primesc prin posta / curier o instiintare ca trebuie sa predau permisul, dar nu am primit-o.
Acum 3 zile am primit o recomandata prin care mi se comunica faptul ca trebuie sa predau permisul, acesta fiind suspendat pentru o perioada de 4 luni (3 pentru depasirea limitei de viteza si 1 pentru ca n-am predat permisul in termen de 15 zile de la pronuntarea hotararii definitive si irevocabile.
Am doua intrebari:
1. Cum se face instiintarea partilor asupra hotararii in urma unui proces? Esti obligat sa te duci pe la tribunal periodic si sa te interesezi sau trebuie sa iti trimita o instiintare prin posta? As putea sa fac ceva in privinta asta, adica sa incerc sa demostrez ca nu am primit nici o instiintare ca trebuie sa predau permisul?
2. In conditiile de mai sus, pot sa fac cerere de reducere a perioadei de suspendare de la 90 la 30 de zile (sa merg la reexaminare si sa depun cerere la politie)?