Eu intreb, eu raspund...
Taxa se plateste pentru autoturisme si autoutilitare:
- L9/2012, art.3 "Taxa se aplica pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 si N1, N2, N3, astfel cum sunt acestea definite in RNTR 2"
- RNTR 2: Categoria M - autovehicule cu cel putin 4 roti pentru transport persoane; categoria N - autovehicule cu cel putin 4 roti pentru transport marfuri
Buna ziua! Are cineva un raspuns pentru mine? Intentionez sa cumpar o motocicleta in scurt timp si as vrea sa stiu daca trebuie sa ma pregatesc pentru taxa asta sau pot sa stau linistita.
Multumesc mult.
Politia mi-a suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei cu mai mult de 50 km / h in aprilie 2010. Am depus contestatie. Am primit o hartie de la tribunal in baza careia am ridicat permisul pana la pronuntarea deciziei finale. La proces, tribunalul a hotarat in favoarea Politiei. Am facut recurs, dar cu acelasi rezultat.
Am asteptat sa primesc prin posta / curier o instiintare ca trebuie sa predau permisul, dar nu am primit-o.
Acum 3 zile am primit o recomandata prin care mi se comunica faptul ca trebuie sa predau permisul, acesta fiind suspendat pentru o perioada de 4 luni (3 pentru depasirea limitei de viteza si 1 pentru ca n-am predat permisul in termen de 15 zile de la pronuntarea hotararii definitive si irevocabile.
Am doua intrebari:
1. Cum se face instiintarea partilor asupra hotararii in urma unui proces? Esti obligat sa te duci pe la tribunal periodic si sa te interesezi sau trebuie sa iti trimita o instiintare prin posta? As putea sa fac ceva in privinta asta, adica sa incerc sa demostrez ca nu am primit nici o instiintare ca trebuie sa predau permisul?
2. In conditiile de mai sus, pot sa fac cerere de reducere a perioadei de suspendare de la 90 la 30 de zile (sa merg la reexaminare si sa depun cerere la politie)?