avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Activitate george666

Activitate george666

Răspuns la discuția furt sau abuz de incredere?
nu ma intereseaza si nici nu as dori sa ia vreo pedeapsa. Ma intereseaza doar sa recuperez bunul respectiv. Cat despre factura si chitanta, da, exista. Atentie insa, au trecut 3 luni de cand a plecat cu el (asta in cazul abuzului de incredere).
Răspuns la discuția furt sau abuz de incredere?
mama mea nu a observat ca il are in posesie in momentul in care a plecat deoarece era prinsa in alte discutii cu persoana respectiva, deci nu s-a purtat discutia respectiva despre obiectul cu pricina. La o intelegere nu se poate ajunge pentru ca nu doreste acest lucru, dupa ce a fost depusa plangerea respectiva in care este acuzata de furt sau abuz de incredere sau ce-o fi si doreste sa se ajunga in instanta unde sa demonstreze ca nu a "furat". In conditiile expuse mai sus, ce ma sfatuiti?
In urma cu un aproximativ un an de zile mama mea a achizitionat un laptop(cu factura) pe care i l-a incredintat spre folosinta concubinei mele cu care locuiam in aceeasi locuinta cu parintii. In momentul in care a decis sa ne despartim(in urma cu 3 luni) , a luat din locuinta si laptopul respectiv, fara acordul proprietarului(al mamei mele). Incercarile mele repetate prin care i-am cerut returnarea bunul respectiv pe cale amiabila au fost sortite esecului, ea considerand acel bun "cadou".
In final, proprietarul bunului facut o plangere la politie iar dansii l-au considerat furt in plangerea respectiva.

Este furt sau abuz de incredere? In final, se va recupera bunul indiferent de incadrarea faptei?