avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Activitate studio54

Activitate studio54

Acum aproximativ 9 luni am cumparat o masina second hand, inmatriculata, de la un dealer respectabil (credeam eu). La efectuarea tranzactiei contra banilor mi s-au dat actele mai putin Cartea de Identitate sub motivul ca mai au nevoie de ea pe perioada aducerii unor imbunatatiri masini. Imbunatatirile au fost facute, dar actul tot nu mi s-a dat, am fost amanat de pe o sapt pe alta cu diverse scuze. Dupa numeroase telefonae si intrebari am aflat ca de fapt masina nu apartinea dealerului ci firmei de leasing, dealerul avea doar drept de folosire, pe limba mea: mi s-au dat un contract vanzare-cumparare si factura false.
Actual firma este in insolventa, firma de leasing mi-a comunicat ca pot oricand sa faca reposesie pe masina si ca eu va trebui sa recuperez banii de la dealer (actual nu mai este dealerul acelui brand, se coupa doar de service din cate am inteles).
Bun, acum intrebarile mele, sper ca am explicat cat mai corect situatia.
1. Avand in vedere ca ma intretin pe mine, casa si masina din 1400 lei/luna sunt foarte speriat de eventualele costuri ale unui proces, exista o metoda generala de evaluare a costurilor procesului(respectiv taxa avocatului) pentru acest tip de caz?
2. Plangereqa penala ar trebui indreptata catre firma, SRL, sau catre cei care au semnat contractul ca persoane fizice si reprezentati, directorul de vanzari si directorul general?
3. Exista o durata de timp aproximativa pentru solutionarea unui proces de aceasta natura(1 luna, 6, 12, mai mult)?
4. Pot cere despagubiri?

Multumesc pentru atentie si sper sa ma ajutati sa iau decizia cea mai corecta.
Cristi Lucaci