Multumesc pentru detalii, insa as mai fi interesat de un aspect:acum daca se face succesiunea dupa decesul tatalui, deoarece nu am realizat-o in termenul reglementat de 2 ani(am impresia ) de la deces , pe langa taxa de succesiune platim la stat un impozit de 1% din valaoarea bunurilor(apartamentului).
Daca nu facem succesiunea in acest moment,ci dupa decesul mamei mai pot aparea si alte taxe(amenzi,impozite) de achitat?
Legat de ultima dvs propozitie...in instanta se poate dispune in instanta ca fratele sa ma despagubeasca cu partea mea din apartament, in conditiile in care el va locui in el?
Buna ziua,
in urma cu patru ani a decedat tatal meu.
Eu si mama dorim sa facem succesiunea pe apartament.Stiu ca vom avea de achitat o taxa plus impozit deoarece am depasit perioada in care trebuia realizat.
Mai exista un mostenitor, fratele meu, dar care nu doreste sa achite nimic din taxele de succesiune(dar isi solicita partea lui).Cum se procedeaza in acest caz?
O alta intrebare este:daca nu fac succesiunea pana la decesul mamei, se poate face atunci intre mine si fratele meu?
Dupa decesul mamei eu si fratele meu vom avea fiecare jumatate din apartament.Cum se procedeaza daca eu doresc sa vand partea mea , iar fratele meu nu?