Vanzarea apartamentelor prin Legea 112 s-a facut impreuna cu partile comune,pod,curte,casa scarii,instalatii de apa,canal,electrica,acoperis,etc.In contract avem apartamentul +cota indiviza pt spatiile comune pt care am platit.Nu dorim vanzarea lor,le foloseam noi propietarii in deplina intelegere si armonie,..........pana cand,acel chirias a ocupat podul in totalitate,casa scarii si o parte din curte.Am ajuns in situatia in care chiriasul are drepturi asupra propietatii comune iar noi.....nimic,zero.Am verificat contractul chiriasului,are apartamentul si multe liniute la curte,pod,subsol,etc.Deci???????
Asta este problema,l-am atentionat sa elibereze spatiile ocupate fara acordul asociatiei,sa repare stricaciunile si sa respecte legea cum facem toti.
Nu i-am interzis dreptul de folosinta dar sa o faca in comun,nu exclusiv. Pretinde drepturi egale cu propietarii dar la reparatii si intretinere parti comune nu plateste.Asta este problema,am apelat la acest forum pt sfaturi,nu lezam inteligenta si buna pricepere a celor care ne indruma.
Reclamatia insotita de poze a fost depusa la AFI iar politia ne-a zis sa facem reclamatie scrisa pt incalcarea art.192 si 220 cod penal.Ultima varianta ni se pare dura asa ca asteptam pozitia AFI.
Multumim,
Multumesc pt sfaturi,asteptam pozitia AFI apoi vom decide.Nu credem intr-o rezolvare rapida.
Pe respectivul chirias il toleram de peste 20 ani,nu-i dorim raul,dar.........nu se mai poate,trebuie sa respecte legea asa cum o facem noi.
Cu stima,
Repet, contractul chiriasului cu AFI nu prevede drept la curte,subsoluri,pod,casa scarii,etc,in dreptul acestor utilitati este o mare liniuta.Am cerut eliberarea spatiilor comune aflate in propietate comuna in baza hotararii de 100% propietari deoarece podul s-a transformat in locuinta,casa scarii in magazie,etc.
In apartamentul sau inchiriat de la AFI sa faca ce vrea dar sa nu ocupe ilegal spatii pt care noi am platit.Cand s-au cumparat apartamentele fiecare a avut posibilitatea sa opteze pt o suprafata mai mare sau mica din utilitati.Practic,daca va dori sa-si cumpere apartamentul,.....s-o faca.......dar podul si curtea s-a vandut integral.Lumina din curte o platim toti,nu i-am ingradit dreptul sa circule dar restul utilitatilor numai propietarii.
Nu dorim decat respectarea legii,fiecare sa detina ce are pe contract, sa nu strice,deterireze si afecteze propietatea.
Contractul chiriasului cu AFI nu-i da drept de folosinta asupra partilor comune,(curte,pod,subsol,casa scarii,etc),are trecut numai metrajul de locuit,.....ATAT.
In cazul in care AFI nu-si face datoria vom apela la politie pt incalcarea art.192 si 220 cod penal.
Sa speram ca mai exista normalitate si decenta la aceste institutii.
Nu putem imparti propietatea cu un chirias,nu are drepturi asupra podului,acesta se afla in propietatea noastra trecuta ca parti comune indivize in actele de propietate.
Cei de la AFI nu si-au exprimat "inca" pozitia,.....asteptam.
Speram intr-o rezolvare urgenta,chiriasul cu pricina are multe bube,a inundat si deteriorat casa scarii,tavane,pereti,etc,geamuri sparte,........multe neajunsuri.
Sa nu mai spun ca este si tare in clanta si solicita aceleasi drepturi ca propietarii.
Spatiul, respectiv podul a fost curatat si deratizat de catre propietari,i-am facut reclamatie la AFI,somatie de eliberare a propietatii si..............nimic.Urmeaza sa facem scris la Politie.
Suprafata ocupata depaseste 100 mp,are acces la acoperis iar chiriasul la mobilat si dotat cu mobila,etc.
Podul nu a fost inchiriat,suntem propietari iar chiriasul la stat la ocupat cu forta.Putem reclama la Politie in baza art.192 si art.220 cod penal?
Este ocupare ilegala totala.
Buna ziua,
Ne poate ajuta cineva in urmatoarea speta:
Locuim intr-un imobil cumparat prin Legea 112,8 propietari si 2 chiriasi AFI-stat.
Cu toate ca partile comune sunt in propietate comuna fortata si perpetua conf. legii 230/2007 unul din chiriasi a ocupat abuziv podul,o parte din curte si casa scarii.Ce putem face si in baza carei legi il putem evacua,ce ne sfatuiti sa facem?
Multumim pt viitoarele raspunsuri,