Buna ziua, este vorba despre parintii mei in varsta de aproximativ 80 de ani care in perioada 2010-2014 s-au judecat in instanta cu sora/mea si cumnatul pe motivul ca acestia ar fi imprumutat pe parinti cu o suma de aproximativ 150.000 ron. si motivand ca parintii mei nu ar fi achitat aceasta suma de 150.000 ron in termen de un an de zile avand depusa la dosar o chitanta de mana/data din 2008 pe care parintii au spus ca ei nu au semnat niciodata o astfel de chitanta (ei avand o pensie impreuna de aprox.1200 ron), in anul 2010 i-a trimis in judecata / civil pt ale restitui banii - mentionez ca pe perioada desfasurarii actiunii juridiciare de nenumarate ori au cerut executarea silita a parintilor - dar de fiecare data aceasta fiindule respinsa.
Dar, in final s-a ajuns la tribunal si curtea de apel unde parintii mei au avut castig de cauza/definitiva si irevocabila / in detrimentul hotararii judecatoresti carele era nefavorabila.
In baza hotararii de la tribuna si curtea de apel reclamantii/soara si cumnatul li s-a impus plata cheltuielilor juridiciare in valoare de aproximativ 10000 ron.
Cu acesta hotarare judecatoreasca parintii au mers la un executor judecatoresc pt a recupera cheltuilile judecatoresti hotarate de instanta.
Raspunsul executorului judecatoresc la care am apelat in urma demersurilor de a lua legatura cu sora/cumnatul meu si la autoritatile publice la care a apelat a fost ca acestia inainte de inceperea actiunii judecatoresti si pe parcursul acestei au vandut toate proprietatile mobile si imobile, nu lucreaza, nu detin venituri ,primesc ajutor de la stat, si locuiesc in propria casa care a vanduto fratelui cumnatului inainte de inceperea actiunii judecatoresti in 2010.
Din surse neoficiale/rude,prieteni - ei ar fi spus ca nu le va da nici un leu parintilor si astepta ca acestia sa moara casa sa le poata lua si partea de mostenire care li s-ar cuveni de la parintii mei la care inca nu s-a efecutat dezbaterea motenirii la care parintii ar avea dreptul (4 ha teren arabil si 1 ha de padure).
Mentionez ca tot ce apartine parintilor prin titlu de proprietate dupa 2014 casa/terenul aferent si cel agricol mia facut mie act de vanzare cumparare.
Ce trebuie sa faca parintii mei pentru ca trenul arabil pe care inca nu s-a executat dezbaterea mostenirii si suma de 10000 ron urmare a hotararii judecatoresti sa poata intra in posesia mea, deoarece pe toata durata actiunii judecatoresti cheltuielile de judecata si nu numai - in prezent fiind singurul lor urmas (exculuzand fica cu care s-a judecat 4 ani si parintii mei nu vor sa ii mai lase nimic mostenire ) care ii ingrijeste si intretine.
Nu stiu daca m-am facut bine inteles .
Cu stima si respect.
Poate m-am exprimat eu gresit.
Numele si pronumele sunt scrise de mana, dar repet eu nu am scris asa ceva. Eu am vazut prima data acea coala de hartie(chitanta) la judecatorie unde am fost intrebat de judecator daca am cunostinta de acea chitanta si daca eu m-am semnat cu numele si prenumele - eu i-am spus judecatorului ca este prima data cand vad acea chitanta si eu nu am semnat cu numele meu asa ceva. Mentionez ca pe acea chitanta nu se gaseste semnatura mea indescifrabila, dar sub numele si prenumele celui care ma acuza exita semnatura indescifrabila.
Scrisul de mana a numelui si prenumelui este copiat deoarece, inainte sa se intample acest eveniment, cel care ma acuza era in alta localitate si corespondam prin scrisori (unde la expediator treceam numele si prenumele cu adresa complet) si de acolo sa fi copiat.
La judecatorie a venit pentru a fi dus la expertiza cu un caiet pe care l-a luat de la mine din casa fara sa stiu in care eu imi notam diverse lucruri . Tot atunci a venit si cu una dintre scrisori pentru a fi dusa la expertiza spunand ca scrisul meu de pe chitanta seaman cu cel de pe scrisoare, dar judecatorul nu a luat in considerare spunand ca este anterioara cu 3 ani fata de cand a fost scrisa chitanta.
Referitor la raspunsul ce l-am primit de la expertiza :
• Examinarea comparative, dasi releva deosebire in privinta alcatuirii semnaturii in litigiu a PN- fata de cele de comparative proprii lui PN- evidentiaza asemanari intre cele doua tipuri de grafisme comparate: litigiu si de comparative, atat in privinta caracteristicilor de executie: evolutie, model graphic urmat, forma firului graphic,grad continuitate, viteza, presiune, cat si cu privire la caracteristicile de constructive a elementelor grafice component, dintre care notam:
• Majuscule P- in variant caligrafica, redata prin unica aplicare, cu debut superior, picior liniar continuat cu voluta alungita si final cu triunghi plasat in zonamediana
• Majuscule Ntipografica, cu a doua trasatura vertical incipient superior fata de prima, in spatial dintre cele doua elemente vertical fiind executat untriunghi mai mult sau mai putin conturat
• Miniscula –n-ghirlandata
• Miniscuala-c-debut inmelcuit
• Miniscula-i- in generalde dimensiune mai mica decat restul mionusculelor si finalizat cu triunghisinistogir
Asemanarile constatate si evidentiate in imaginile ce urmeaza rteleva faptul ca semnatura - PN – de pe inscrisul denumit chitanta executat de PN
P este urmat de 5 minuscule iar N este urmat de 6 minuscule
Dintre literele care compun numele –P- si la final –n-, prenumele –N, -c- la mijloc si –i- la final
Sunt acuzat de o persoana din familie ca mi-a imprumutat o anumita suma de bani in valuta si lei in baza unei declaratii.
Declaratia este scrisa de persoana care ma invinuieste.
Pe declaratie apare scris numele si pronumele meu fara semnatura si nemule si prenumele celui care ma acuza cu semnatura.
Eu am vazut pentru prima data acea declaratie la judecatorie, unde am spus ca nu am semnat niciodata o astfel de declaratie si nici nu am imprumutat bani de la acea persoana.
Astfel am solocitat sa se efectueze o expertiza, dar culmea a zis ca numele si pronumele sunt scrise de mine - ceea ce eu nu am semnat si nu am vazut acea declaratie decat la judecatorie cat mi-a si fost aratata pentru a o confirma - eu am negat in continuare sustinand ca mi-au falsificat semnatura, eu nesemnand niciodata asa ceva si neluand niciodata bani sub nici o forma de la acea persoana.
Ce pot sa fac ca sa-mi apar nevinovatia unde sunt acuzat ca as fi inprumutat 1,5 miliarde lei vechi?
Astept un raspuns sau un sfat cum sa-mi demonstrez nevinovatia pe adresa de e-mail p29n11c62@yahoo.com