Doresc si eu disperata ajutorul d-voastra !
M-am casatorit in anul 2009 / 3 ianuarie cu cetatean olandez in Romania, Jud. Hunedoara (resedinta mamei),caci ne aflam in vizita la ea.
In acelasi an Luna Octombrie am venit in olanda sa locuiesc.
A fost inregistrata casatoria legal la primaria din Rotterdam iar in anul 2010 / 3 septembrie a venit pe lume un baietel al nostru in varsta de 9 luni acum care are ambele cetatenii. (olandeza cat si romana).
Am permis de sedere si drept de munca ptr urmatorii 5 ani avand in vedere ca sunt casatorita cu cetatean olandez.
Datorita unor neintelegeri,diferenta de cultura,neimplicarea sotului in nici-un fel in familie au dus la o ruptura intre noi ireparabila.
Deci vom divorta.
El ma ameninta ca imi ia copilul si ma va trimite in tara caci statul olandez nu-mi da drept de sedere dupa divortul cu el.
Tin sa va comunic ca datorita lui am lasat tot in tara si am venit sa incep o noua viata cu el.
Ulterior am aflat ca are credite neachitate in valoare lunara de 500 euro pana la intrarea lui la pensie.
Eu nu mai am nimic in tara doar o garsoniera cu credit in bucuresti la care platesc rate ptr urmatorii 30 ani.
Nu ma mai pot intoarce in tara cu un copil,nu as avea venituri necesare sa-l cresc.
Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce este de facut caci sotul doreste sa ma trimita in tara si sa plateasca la sfantul asteapta pensie alimentara.
Deci,nici macar program de vizita nu doreste pentru copil.
Pot sa ramn in continuare in Olanda sa-mi cresc copilul,statul olandez ma poate ajuta chiar daca sunt nationalitate romana si copilul este nascut pe teritoriul olandei dintr-un tata olandez?