Va rog sa ma ajutati inca o data cu un raspuns daca se poate . bunicul sotiei poate ceda celei de a doua sotii dreptul de uzufruct :(( , si daca se poate sa ne spuneti ce drepturi are aceasta de este asa de coltoasa:hammer:, pentru ca nu stim ce sa mai facem suntem disperati.
Chiar nu conteaza ca acesta a parasit domiciliul in care avem contractul de intretinere , sau ca s-a casatorit in alta parte si are domiciliul definitiv acolo.::hm:.
Nu vrem sa se inteleaga ca vrem sa il dam afara sau sa ii facem ceva rau , dar ne-am cam saturat de amenintari.:-/
Va multumesc pentru ajutor ; singurul motiv pentru care bunicul vrea la momentul actual sa strice acest act de intretinere este ca noi nu suntem de acord cu ceea ce face aceasta femeie pe care el a cunoscut-o si sa insurat cu ea invocind motivul ca : citez "daca nu o respectati pe ea nu ma respectati nici pe mine". Si aceasta femeie face presiuni permanente asupra bunicului in vederea sticarii actelor. Va rog frumos cind veti avea putin timp si de cazul nostru lamuritine si pe noi pe indelete. Va multumesc
Dupa moartea bunicii nu sa deschis nici o succesiune ci in timpul cind traia intelegerile au fost facute verbal intre bunici copii si nepoate. Numai ca la monentul cind va scriu aceasta a doua sotie a bunicului a ajuns sa ne faca trai greu in casa invocindui bunicului fel de fel de baliverne ; Mentionez ca nepoata a fost crescuta de bunici si sta in aceasta casa de 30 de ani si nu au fost niciodata asemenea probleme. Aceste probleme au inceput sa apara acum 6 luni cind cea de a doua sotie a bunicului a vrut sa i se faca mutatie la adresa noastra si daca a vazut ca nu se poate i-a propus bunicului sa se mute la domiciliul acesteia din brasov fapt care sa si intimplat bunicul mutinduse la brasov si chiar casatorinduse cu ea acolo si chiar si pensia si-a mutat-o acolo. Din momentul cind sa mutat acolo bunicul a mai venit din cind in cind in adresa noastra fiind primit in casa ca un membru al familiei numai ca cea de a doua sotie tot il pistoneaza cu aceasta problema sa ne strice aceste acte. Ce sa fac si cum sa procedez ?:confused:
Buna Ziua. Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine intr-o mare problema. Bunicii sotiei mele au o casa la curte ; ei de buna voie si ne siliti de nimeni s-au hotarit sa nu lase aceasta casa si inplicit terenul copiilor ( suprafata totala 500 mp casa + curte ) ci nepoatelor 2 la numar astfel: una din nepoate detine prin contract vinzare cumparare 250 mp iar cealalta nepoata 250 mp cu contract de intretinere cu drept uzufruct viager. La 2 ani dupa semnarea actelor bunica a decedat raminind bunicul . Dupa ce bunica a decedat bunicul a mers la diferite localuri pentru batrini in speranta ca-si va gasi pe cineva pereche si nu dupa mult timp iata ca a GASITO dar numai ca aceasta femeie este extrem de avara si rea bagindu-i in cap bunicului sa strice actele de intretinere cu nepoata lui.
PS: Tin sa mai precijez ca bunicul a fost de acord cu aceasta femeie sa paraseasca domiciliul de intretinere si sa se mute la brasov unde de altfel s-au si cununat si bunicul si-a schimbat domiciliul ; mai vin din cind in cind ca intr-o vacanta la noi si cit timp stau la noi aceasta femeie cauta tot felu de motive ca sa ne luam la cearta pentru al determina pe bunicul meu sa-mi stice actele.
Va rog sa ma jutati ca nu stiu ce sa mai fac.#-o
#-o