avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Activitate Lupu84

Activitate Lupu84

Răspuns la discuția care ar putea fi consecintele?
In primul rand fapta lor se califica din punct de vedere penal la Tenatativa de furt calificat
Art. 209 alin 1 litera 1(furt realizat de 2 sau mai multe persoane) si eventual in functie de cum au intrat in curte si la litera i (prin efractie escaladare, folosirea fara drept a unei chei). Pedeapsa in acest caz fiind vorba de tentativa este inchisoarea de la un an jumate pana la 7 ani si jumatate.
Imprejurarea ca au fost cooperanti si au restituit bunurile este o circumstanta atenuanta judiciara, aceasta inseamna ca judecatorul nu este obligat sa tina cont de ea.
In cocnluzie daca ii denunti, au sanse sa scape destul de usor poate doar cu amenda, e posibil chiar sa se dea o solutie de netrimitere in judecata pt ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.
Dar si tine cont de acest "dar" pentru ca e foarte posibil sa se intample astfel, daca cei doi au nenorocul sa aiba de aface cu politisti, procurori, judecatori ceva mai duri, se pot alege cu inchisoare, exista totusi, 2 circumstante ale furtului calificat aplciabile ceea ce lasa loc posibilitatii sa primeasca o pedeapsa de cel putin un an si jumatate inchisoare.
Trebuie sa te gandesti foarte bine, ce fel de oameni sunt, daca merita asta, daca au mai facut astfel de lucruri, pentru ca o condamnare penala chiar si la pedeaspa amenzii penale, poate distruge viata unui om. Gandestete doar ca aproape la orice loc de munca, ti se cere cazierul, si de cele mai multe ori cei care au infractiuni la activ cu greu mai sunt angajati.
Răspuns la discuția drept de autor
Fii putin mai explicit, spui ca esti protagonist al unui spot publiciatar, te-au filmat fara stirea ta si ai constatat ca apari la TV? Daca e asa ti s-a incalcat dreptul la imagine.
Daca esti actor si ai jucat intr-un spot in urma unei intelegeri cu producatorii, nu esti considerat autor al operei, si nu ai nici un drept in a te opune difuzarii spotului. Vezi articolele 66 si 101 si 67 alin4 din legea 8/1996 a drepturilor de autor.
In privinta renuntarii trebuie distins intre doua situatii, eu ti le prezint si in functie de ce cunosti tu depsre situatia de fapt efectiva iti vei da seama ce sanse ai.
Daca tatal tau a facut un act de renuntare expresa la mostenire si atat e bine, din cate inteleg se afla in termenul de 6 luni in care poate accepta mostenire, ceea ce face ca oricand sa poate reveni asupra renuntarii si sa o accepte in orice mod din cele prevazute de lege. Aceasta pentru ca renuntarea nu este un act irevocabil
A doua situatie este ceea in care a facut o renuntare in favorem adica a mentionat expres in actul de renuntare ca face o renuntare in favoarea bunicii. Din punct de vedere teoretic renuntarea in favoarea unei anumite persoane este asimilata unui act de acceptare a succesiuni care este irevocabil. In acest caz nu prea se mai poate face nimic din cate stiu.
In orice caz la decesul bunicii unchiul nu va de devenii unic proprietar deoarece in acest caz mostenitori vor fi tatal tau si unchiul.
Totusi ideal ar fi sa intrebi un practician care cunoaste toate tertipurile care tin de succesiuni deoarece practica in materie este foarte eterogena, fiind diferita chiar in aspecte esentiale in fuctie de regiune.