avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate sevcencovladimir

Activitate sevcencovladimir

unde se poate gasi lista intocmita de MAE cu tarile si zonele cu clima greu de suportat?
Am cautat pe net,dar se pare ca aceasta lista este strict secreta ,pentru ca nu am gasit-o nicaieri.Acest document ar trebui sa poata fi consultat de oricine care este interesat, conform Legii accesului liber la documentele apartinind diferitelor ministere cu atit mai mult cu cit Legea 112/1965 si documentele conexe,au o vechime care le declasifica de drept.
multumesc ptr.raspuns,dar se pare ca acest raspuns contravine Decretului 112/1965.La art.1al Decretului,imediat dupa litera c),scrie:
"drepturile prevazute la lit.c se acorda daca angajatii au lucrat cel putin 6 luni in
tarile respective",ori eu am lucrat 24 luni consecutive.
deci nu exista alte restrictii decit de tari si zone cu clima greu de suportat ( din cara Syria face parte ) si nu e conditionat de nu stiu ce intervale din an.
de altfel ar fi absurd,ptr ca in aprilie,dupa ora 9-10 dimineata,aveam temperaturi care oscilau intre 60grC si 76 grC,pina seara la ora17-18.
am lucrat in Syria,localitatea RAKKA,in intervalul 15 februarie 1979-1 martie 1981 in
santierul de irigatii 27000ha trimis de Arcif. Cu toate ca am depus la casa de pensii
adeverinta pentru aceasta perioada,conform Decretului 112/1965,la calculul pensiei
nu s-a aplicat majorarea de 50% pentru fiecare an lucrat.Vreau sa stiu daca am dreptul la aceasta majorare si eventual de ce credeti ca nu s-a aplicat in cazul meu