avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters211945

Activitate ContSters211945

As dori sa stiu daca sotul supravietuitor, in situatia in care nu exista copii, mosteneste bunurile imobile ale defunctului dobandite inainte de casatorie. Din noul cod civil nu am inteles cum stau lucrurile. De asemenea, as dori sa stiu care sunt mijloacele prin care o persoana afla ca s-a deschis o dezbatere a succesiunii care l-ar putea interesa in calitate de mostenitor. Multumesc.
Răspuns la discuția Calculul indemnizatiei de somaj
Va multumesc, toate cele bune!
Răspuns la discuția Calculul indemnizatiei de somaj
Va multumesc pentru raspuns. Totusi, v-as ruga sa faceti o precizare suplimentara. Salariul meu de baza brut lunar este diferit in cartea de munca fata de cel din fluturas si asta pentru ca angajatorul a facut diverse diminuari datorita restrangerii activitatii. Mai exact, media pe ultimele 12 luni a salariilor din cartea de munca este 2900 lei, iar cea a ultimelor 12 salarii din adeverinta eliberata la concediere este 1800 lei. Care din cele doua valori va constitui baza de calcul pentru ajutorul de somaj?
Multumesc!
As dori sa stiu care este salariul considerat baza de calcul pentru ajutorul de somaj. Nu stiu daca se face o medie a ultimelor salarii pe o perioada data, daca este ultimul salariu, daca este salariul de incadrare, cel brut sau cel net, cel din fluturas sau cel din cartea de munca. Am toate aceste nelamuriri pentru ca in ultimul an, la societatea la care am lucrat au avut loc diferite modificari (diminuari) de salariu, dar consemnate doar pe fluturas. In cartea de munca salariul brut si cel net au ramas nemodificate, in sensul ca nu au fost diminuate. Va multumesc anticipat.