Multumesc mult pentru raspunsuri. Am inteles, nu se mai poate face nimic. Am incercat doar sa vad daca se poate rezolva ceva, am permis de peste 30 de ani, fara abateri, nu am avut de-a face niciodata cu justitia din Romania, am incercat sa imi fac dreptate, dar nu am reusit. Multumesc inca odata, o zi buna in continuare.
Da, dar in perioada aceea v-am spus, am tot sunat, si degeaba, imi spuneau sa astept. Pe site aparea "in pronuntare", iar sentinta nu aveam de unde o lua.
Buna ziua. Vara trecuta am fost implicat intr-un accident de circulatie intr-o intersectie, incident pentru care mi-a fost suspendat permisul pentru 60 de zile (nu am oprit la "STOP", acesta nefiind vizibil, si a intrat un camion in mine). Am facut contestatie, intrucat semnul "STOP" era acoperit de un copac si nu se vedea absolut deloc, intersectia nefiind vizibila, am facut poze la locul respectiv, tot ce-a trebuit.
S-a judecat in noiembrie si decembrie, contestatia a fost respinsa ca "nefondata" (ok, fie, asta e, m-am impacat cu ideea, nu asta e problema principala) , am aflat ca nu pot face recurs si am asteptat sentinta (am sunat in perioada aceea aproape in fiecare zi, mi se spunea sa astept, ca trebuie sa vina, ca nu e redactata). Nu a venit nici pana in ziua de azi nimic. Stiind ca trebuie sa ma duc la politie cu permisul si cu sentinta in mana, nu am putut merge sa il predau.
Acum cateva zile mi-a venit o hartie de la politie conform careia trebuie sa merg sa imi predau permisul in 5 zile.
Problema este urmatoarea: pe hartia aceea scrie ca mi-a fost majorata perioada de suspendare cu 30 de zile (deci am in total 90 de zile) pentru ca nu m-am prezentat cu permisul in 15 zile de la ramanerea definitiva a sentintei. Cum sa ma prezint cand nu aveam nici o sentinta? De aici deriva o alta problema: nu mai pot beneficia de reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile prin promovarea acelui test "13 din 15" (art. 221 din R.A. O.U.G. 195/2002) din motiv ca mi-a fost majorata perioada de suspendare.
Am trecut pe la judecatorie (sunt din alta zona a tarii), am luat sentinta (a fost redactata la 30 de zile de la ramanerea definitiva, deci peste cele 15 zile), am fost si am predat permisul.
Serviciul meu depinde direct de permisul de conducere. Nu mai zic nimic de amenda platita, de imposibilitatea de a face recurs desi este evident ca nu am nici o vina. Nu am avut niciodata probleme cu legea, nu am calcat in nici o judecatorie pana s-a intamplat incidentul cu pricina.
Ce ma sfatuiti sa fac? Ma puteti ajuta in vreun fel? Nu vreau decat sa dau acel test si sa mi se reduca perioada la 30 de zile, altceva nu imi doresc. Multumesc foarte mult.