avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Activitate marius_cluj

Activitate marius_cluj

Răspuns la discuția titular imprumut decedat
Buna seara
Referitor la subiectul deschis, ce este nou in acest caz este faptul ca titularul avea asigurare de viata, s-a confirmat de catre banca. Problema este ca banca se misca foarte incet si nici dupa 2 saptamani nu au pus la dispozitie exemplarul roz necesar la dosarul de despagubire. Acuma intervine si a doua problema: este nevoie de Certificatul constatator al decesului. Acest document s-a eliberat intr-un singur exemplar si este predat la primarie iar aceasta nu elibereaza duplicat dupa acest document (cica este la arhiva sigilat si nu poate umbla nimeni doar daca il cere Tribunalul, Judecatoria sau politia) Ce se poate face in acest caz? Am mers si la doctorul care l-a emis dar acesta nu vrea sa faca nimic in aceasta privinta desi stie ca de la primarie nu se va elibera nimic. Este posibil ca la registrul doctorului ( la cotor) sa nu fie trecuta cauza decesului, caci de aceasta am nevoie)
Va rog sa ne indrumati ce ar trebui sa facem mai departe.
De asemenea, referitor la intrebarea: Daca mai putem recupera ceva bani din cei 3 ani in care s-au platit ratele?
Va multumesc anticipat.
buna ziua,
datele problemei sunt: credit de nevoi personale ~20 k eur : un titular, un coplatitor si o ipoteca pe un apartament care nu apartinea imprumutatului. Titularul a decedat dupa doi ani de la semnarea contractului iar familia (fiica lui este coplatitor) nu anunta firma de asigurari si continua cu ratele inca trei ani (inclusiv plata politei de asigurare a titularului).
din experienta dvs, ce se poate obtine in acest caz? stingerea creditului? recuperarea sumelor platite in ultimii trei ani?
ratele sunt la zi, singura "incalcare" a contractului a fost neanuntarea in 30 de zile de la producerea decesului a schimbarii de situatie. un exemplar al politei de asigurare a fost solicitat de familie (nu l-au avut pana acum) si urmeaza sa vina de la banca in cateva zile.
va multumesc anticipat