Nu stiu cat este de tarziu sau nu, dar sper ca anumite sfaturi sau informatii primite aici sa ma ajute.
Acum 2 luni aprox. am fost implicat intr-un accident auto. Desi in marea parte a timpului eu conduceam masina, aceasta era proprietatea mamei mele si in momentul impactului nu ma aflam la volan. Tocmai petrecusem cateva ore intr-un club, am consumat bauturi alcoolice binenteles, si intr-un final mi-am sunat mama sa vina sa ma duca acasa. A venit dupa mine, ne-am urcat in masina, intre timp neam luat la cearta pe vechile motive dintre mama si fiul beat la 2 noaptea, si la scurt timp a aparut o alta masina , in fata, pe banda din dreapta, posibil nesemnalizata k nu imi prea aduc aminte bine.... si in incercarea de a evita un impact frontal, a acrosat-o pe partea stanga spate. Tin sa specific ca in urma accidentului au rezultat doar pagube materiale. O masina dauna totala si alta cu pagube destul de serioase. Masina pagubitului a ramas unde era dupa o pirueta sau 2, a noastra a mai mers cca. 100-200m cu roata din dreapta rupta...pana s-a oprit. Pot fi 1 milion de motive, sau nici unul (justificabil)...dar dintr-un motiv oarecare (panica, frica, urlete, injuraturi), in momentul in care masina s-a oprit, instantaneu am coborat si am plecat pe jos pe un drum alternativ catre orasul din care veneam. La cca. jumatate de ora am fost "racolat", sa zic asa de catre organele de politie care deja ne cautau in urma apelurilor la 112 (undeva la aprox 2km de locul accidentului). CONCLUZIA... Fara prea multe intrebari, m-au dus la sectie, pagubitul era deja acolo impreuna cu alti 2 martori, declaratii peste declaratii... in fine... procedura (banuiesc) normala in astfel de situatii. M-au pus sa suflu in etilotest (am acceptat) dar acesta nu functiona (defapt n-a functionat toata noaptea, pana dimineata pe la ora 6 cand a mers si mi-a iesit 0,53 sau ceva de genu). Am fost dus la spital de 2 ori pentru recoltare de probe biologice (am refuzat). Acum parchetul de pe langa judecatoria locala, m-a trimis in judecata dupa cum cred k deja v-ati dat seama, pentru conducere sub influenta alcoolului, refuz de recoltare de proba biologica, si fuga de la locul accidentului. DE CE s-a ajuns in aceasta situatie... Martorii, inclusiv soferul pagubit au declarat k a coborat de la volan o persoana cu semnalmentele mele, imbracat cu haine de aceeasi culoare ca ale mele plus faptul k defapt am coborat mai multe persoane decat ne aflam de fapt si de drept in masina. Primul ofiter la locul accidentului a fost "X" sa zicem, deasemenea de la politia rutiera (ma oprise cu cateva ore inainte pt altele). Ofiterul care a luat declaratiile, care a intocmit dosarul, etc. este "Z", care a ajuns la cca. jumatate de ora dupa incident. Revin asupra momentului in care am coborat din masina... Eu am luat-o pe o directie, iar mama s-a oprit undeva in apropiere, l-a sunat pe tata si a asteptat sa ajunga si el sa se prezinte amandoi la locul impactului. Cand intr-un final s-au intors (mama si tata), era prezent ofiter "X", iar cand a ajuns ofiter "Z" ea deja era acolo sustinand k a fost la volanul masinii. Nu a fost luata in seama, nici macar nu a fost chemata in noaptea aceea pentru declaratii (dupa multe insistente, desi era dreptul ei, declaratia i-a fost luata abia dupa cateva zile in prezenta comandantului). Desi pare putin probabil pana si pentru cei care vor citi aceasta relatare, cand am plecat din club, sunasem un prieten sa ne intalnim (colac peste pupaza) exact in locul unde mi s-a oprit masina dupa impact. Bun... deci nu mai sunt singur... suntem 3 persoane impotriva carora s-a inceput urmarirea penala. EU - pentru conducere sub influenta alcoolului, refuz de recoltare de proba biologica si fuga de la locul accidentului. Mama si prietenul meu - pentru marturie mincinoasa. Desi poate pare putin probabil, v-am relatat faptele asa cum s-au intamplat. Ofiterii in bunatatea lor nemarginita au spus ca iau refuzat declaratia mamei in prima instanta ca sa nu ajunga sa i se faca si ei dosar penal. Persoane competente care au citit continutul dosarului, imi spun ca 99% sunt pierdut, si pentru toate capetele de acuzare, desi sunt la prima abatere, posibil sa nu mai primesc condamnare cu suspendare, ci sa merg direct la racoare. Eu nu sunt jurist, defapt de profesie nu prea sunt nimic, dar totusi... identificarea mea s-a facut in baza semnalmentelor si a culorii hainelor (partial se potriveste cu ce aveam pe mine cand am fost dus la sectie)...accidentul este fara victime (pagubitul bineinteles cere despagubiri), sunt cunoscut ca fiind soferul masinii, desi nu am fost gasit la locul accidentului. Din punct de vedere al articolelor prezente in Codul Penal sunt 100% vinovat. Si mai este un aspect, care personal il consider a fi cel mai important, acela ca...beat fiind, destul de speriat, alterat sau nervos (nu constituie justificare), m-am comportat foarte necuviincios cu organele de politie. Mai pe scurt mi-am cam batut joc de ei toata noaptea(bineinteles scuzele nu-si mai au rostul, comportamentul meu fiind consemnat si in procesul verbal intocmit de ofiter, proces care de altfel L-AM SEMNAT). Ce sa spun... i-am ambitionat destul de mult incat sa isi doreasca sa ma infunde. Desi stiu k nu are nici o valoare, refuzul de a mi se recolta proba biologica a fost datorita unor experiente mai vechi, foarte neplacute in ceea ce privesc acele, dar nici un tribunal nu o sa-mi ia in considerare acest aspect, fiind nefondat si fara o dovada medicala destul de solida, dar am inteles ca nivelul de alcool din sange se poate stabili si pe baza unei probe de urina, alternativa care nu mi s-a oferit. Desi ma zbat sa primesc oarecum pedeapsa cea mai mica, incerc defapt sa scap de o fapta care nu am comiso, si care totusi nu pot sa o dovedesc. Daca in baza dovezilor, nici un judecator nu o sa ma creada... ce ramane de facut? Cu tot respectul, pentru cei ce vor citi (macar facultativ), m-am saturat sa mi se spuna ce ar fi trebuit sa fac (ma aflu in fata faptului implinit)... Daca sunt consultanti, persoane competente sau persoane care au trecut prin asa ceva, orice informatie este binevenita. (m.vasi25@yahoo.com)