avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Activitate ioana_i

Activitate ioana_i

Buna ziua. Numele meu este Ioana.
Am lucrat la un angajator care era neserios din multe puncte de vedere. Dupa aproape o luna si jumatate de la inceperea contractului l-am sunat si i-am spus nemultumirile mele si ca imi dau demisia. El imediat a trimis un salariat pentru ai preda cheia de la intrarea in unitate. Stiam ca este o persoana neserioasa si am am procedat astfel:
-mi-am scris cererea de demisie, i-am dat nr de intrare, am scanat-o si i-am trimis-o pe mail( nu am specificat conf. carui articol se inceteaza si nici ca refuz preavizul)
-am facut nota de lichidare in care am predate telefonul – a semnat de primire colegul meu(si la aceasta i-am dat nr de inregistrare)
-am facut decizia de incetare cf. art.79 alin 6 pe care am inregistrat-o in revisal(u faam inr)
Toate acestea I le-am lasat pe masa. (am fact copiii pentru mine).
In aceste conditii demisia este valabila? El nu a semnat-o. (eu stiam ca este o decizie unilaterala si ca nu trebuie semnata de el)
Salariile nu le dadea la timp si il dadea fractionat. In acte pot demonstra ca nu am primit salariul pe doua zile. Contributiile la salarii nu erau platite. Aceste motive ar fi ok pentru a demisiona fara preaviz?
Cand i-am spus sa-mi faca lichidarea si sa-mi dea banii a zis ca trebuie sa faca un calcul ca el crede ca din cele 8 ore lucrate zilnic o parte nu am avut activitate. Acele ore sa nu le plateasca. Nu am primit nici un ban. Banuiam ca asa va face pentru ca au mai plecat persoane din firma si nu au primit banii.
M-a amenintat ca face sesizare ca ii lipsesc facturi din societate. Mentionez ca nu am nici un process verbal de primire a actelor, nu am fisa postului, am dat doar nr de intrare la acele acte. Ar avea temei sa ma acuze de asa ceva?
La o saptamana am fost la ITM si mi-au spus ca se mai afla un contract in derulare pe numele meu , la aceeasi firma. Ei spun ca este o dublare a contractului. Eu sunt sigura ca in momentul in care am inchis contractul nu exista al doilea, cred ca l-a lnregistrat ulterior. Ca sa se inchida si al doilea contract ar trebui sa fac o sesizare, sa mearga in control, si sa-i dea amenda. Nu stiu ce sa fac cu acel contract care este activ.

Nu stiu cum sa procedez. Va rog frumos sa ma ajutati.

Multumsc anticipat!