avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate nycodor

Activitate nycodor

Răspuns la discuția Probleme cu fratele pe mostenire
nu cred ca are ceva la mina nici el pe pamintul respectiv doar titlurile de proprietate care sunt pe numele parintilor si certificatele de deces care sunt tot la el
acel act de vanzare cumparare pe casa o fost o donatie ascunsa cum si parintii mio recunoscut ca no primit nici un ban dar nu stiu cum sa dovedesc lucrul asta iar pamintul nu era intabulat o fost trecut doar pe ROL la primarie pe numele parintilor dar fiindca statea cu ei in casa el tinea si acel pamint acuma dupa decesul lor continua sa-l tina tot el repet eu de la el nu vreau absolut nimica vreau doar sa se imparta acel pamint in mod egal pamintul parintilor
sa dea dumnezeicu sa aveti dreptate raspunsul d-voastra ma incurajeaza ca n-am nici bani nici chef sa umblu prin tribunale pentru niste pamint care oricum nu-l stapinim vesnic
cam 10000-13000 ron sa zicem maxim 3000 de euro sunt cateva parcele de extravilan total 2 ha dintre care mie mi se cuvine 1ha si fratelui meu 1 ha
buna ziua !
va rog sa ma sfatuti in urmatoarea problema :
suntem 2 frati la parinti iar parintii nostri ne-au dat cite 0,50ha de pamint la amindoi din 3 ha asa ca 2 ha au pastrat sa ne impartim dupa moartea lor., Fratele meu a ramas in casa parinteasca si cu timpul a intervenit cearta intre noi . el profitind de faptul ca nu eram in tara si de faptul ca mama facu-se un accident vascular,i-a luat pe amindoi la un notar sa-i faca un contract de vanzare-cuparare santajind-ui ca daca-l refuza ii duce la azil pe amindoi, lucru pe care l-am aflat ulterior.asta s-a intimplat in sept-oct-2008. Eu la casa batrineasca oricum nu aveam pretentii fiind-ca ramasese el sa aiba grija de "batrinetile" lor ,dar la pamint ne-am inteles jumate -jumate .acuma mama a decedat dupa al 3-ea accident vascular in anul 2012 si tata a decedat 2 ani mai tarziu .Deci; inbrebarea mea este cum a fost posibil ca fratele meu sa faca acel act de vanzare-cumparare fara ca eu sa stiu si ce pot face sa obtin acel 1ha de pamint care o fost promis si cu care fratele meu o fost de acord la vremea respectiva sa-l impartim in mod egal dupa moartea parintilor si care acuma o ocupat abuziv acele terenuri si profitind de faptul ca stuatia mea financiara mai precara nu-mi permite sa deschid un proces in acest sens ami rade in fata si-mi zice sal dau in judecata daca vreau ceva din acele terenuri.Va rog sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie tinind cont ca ambii parinti sunt decedati si care sunt sansele mele de a obtine acel ha de teren care mi se cuvine si la care am dreptul?
.Mentionez ca contractul o fost facut doar pe casa din cite stiu eu ca terenurile nu o fost intabulate ele fiind primite mostenire de la parintii lor si de la niste rude de ale parintilor fiind terenuri extravilane, o fost trecute doar la primarie pe numele parintilor si nu sunt chiar asa valoroase financiar
Mai mentinez faptul ca titlurile de proprietate si toate actele parintilor inclusiv certificatele de deces au ramas in casa parinteasca si nu am acces la ele deoarece fratele meu refuza categoric sa mi le arate sau sa faca vreo copie dupa acele acte .....va multumesc
Cum, unde pot depune o declaratie impotriva unui consilier ce face abuz asupra magazinului meu?

Am si eu o problema grava zic eu.

Am deschis un magazin mixt intr-un sat cu vreo 300 de locuitori cu diferite produse alimentare: alimente de baza, paine, legume-fructe, sucuri, mezeluri, etc.

Tot in sat mai are unul un bar si magazin el find si consilier local la primarie si de aici problemele: 1 la nici o saptamana dupa ce am deschis mi-a tremis protectia consumatorului, apoi la 3 zile am fost vizitat de cei de la DSP.

Dupa inca vreo 5 zile mi-a trimis inspectori vamali precum ca as avea tigari de contrabanda, l-a sunat pe patronul de la brutarie sa nu mai imi de-a paine, acum am fost chemat la primarie ca mi-a facut reclamatie la inspectia in constructii, parca asa am inteles ca am ridicat constructia fara autorizatie sau ca e mai mare decat trebuia (36 m2), ca deh ..., stie el si pe la primarie cand au sedinta se plinge ca-i tin concurenta si ca sa se ia masuri, etc. ca sa nu mai zic ca urmareste pe toata lumea, mai ales pe cei care au la el ceva pe caiet incat unii din ei o iau pe cai ocolite sau isi trimit copiii sa nu fie vazuti de el.

Mentionez fapul ca nu mi-a facut nimeni nimic deocamdata, toti si-au dat seama de rautatea din el, dar nu se stie niciodata si faptul ca se cearta cu clientii care vin la mine ma deranjeza foarte tare, eu fiind la inceput am lasat preturile mai... accesibile ca sa castig teren si asta il deranjeaza foarte tare ca pana acum era singur si detinea monopol, cum se zice si fiind si consilier se lauda ca el ma desfiinteaza. ca ma distruge, etc. asa ca cer si eu ajutor cu un sfat ce as putea face sa-l opresc un sfat, o indrumare ceva ca simt ca ca nu mai pot, dar nu pot renunta ca am bagat o gramade de bani, am 3 copii de crescut, el n-are copii, nu vreau sa-l reclam nicaieri ca nici el nu e cheie de biserica, doar vreau sa fiu lasat sa-mi vad de treaba linistit.

Inteleg ca e concurenta si ca pana la urma o sa se obisnuiasaca si clientii vor decide unde sa mearga, dar acum stau cu inima cat un purice, nu stiu la ce sa ma mai astept de la el si pe cine mai trimite.

Imi cer scuze daca am plictist pe cineva cu povestea mea si astept parelile d-voastra, mai ales cei care au mai trecut prin asa ceva.

Va multumesc.