avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate ximi19

Activitate ximi19

Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
Buna! Am o mare dilema - daca esti grefier debutant si dai definitivatul dupa 6 luni, schimbarea salarizarii se face cu data promovarii examenului sau la data aprobarii de catre CSM a rezultatului? Si daca data aprobarii rezultatului de catre CSM este dupa 3 luni de la data examenului, atunci sunt obligati sa te remunereze retroactiv?
aisa4ever a scris:

Am si eu o intrebare, cu privire la concursurile organizate de curtile de apel, direct pe post, atat pentru posturile de personal auxiliar de specialitate cu studii medii cat si cu studii superioare, care sunt notele pe care trebuie sa le obtii la materii si care este media finala ce trebuie sa o obtii pentru a fi considerat admis(ma refer la notele minime, pentru a fi considerat admis)?
Acum nu stiu sigur de am inteles corect din legislatie, minim nota 6 la fiecare materie si media sa fie peste nota 7, situatie ce se aplica atat pentru studii medii cat si pentru studii superioare sau regula este alta?

Mult spor la invatat, caci sigur de azi intr-o saptamana se publica anuntul pe pagina SNG,
luand in considerare ca au solicitat organizarea concursului pe data de 1 septembrie, din ce am vazut comisiile de lucru au aprobat solicitarea SNG si pe data de 27 vor primi in mod cert si aprobarea printr-o hotarare CSM.

Pentru a fi declarat admis candidatul trebuie sa aiba:
- cel putin nota 5 la fiecare materie
- si cel putin media 6
- sa fie apt din punct de vedere medical
- sa indeplineasca conditiile privind buna reputatie
Da la CA, dar nu Bucuresti.
Si eu as vrea sa stiu daca poti sa faci fata tinand cont ca nu ai experienta celor care au terminat SNG-ul?! Daca colegii sunt binevoitori sa te invete, sa iti explice si sa iti dea informatiile corecte despre ceea ce trebuie sa faci si sa nu faci, daca stai 5 zile din 5 peste program, sau poate trebuie sa vii si in weekend, daca acum cat este vacanta judecatoreasca iti vine mai usor sau mai greu sa te adaptezi.....un sfat, o parere, o incurajare ar fi binevenita.
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
MayeMaya a scris:

Tyler, multumesc. Din ce am citit, se noteaza cu ADMIS sau RESPINS. Si trebuie minim 80 pentru acel ADMIS. Poate nu am citit bine, poate mi-a scapat....dar nu am vazut ca se permite cu codurile pe masa....Cel putin la admitere....

Legea este din 2006, cand era admiterea cu nota 8....nu este actualizata....deci nu e buna.....
Legea 546bis/4 iunie 2013 precizeaza despre Art. 30 ind 8
(1) Pe durata desfăşurării probelor este permisă consultarea legislaţiei indicate în bibliografie, cu excepţia celei comentate şi adnotate.

La INM - procedura civila este atat pe noul cod cat si pe vechiul cod, cel putin eu asa am inteles din tematica afisata pe site de C.D.
D-andreea a scris:

Rali ne spui si noua care este procedura in continuare daca ai luat concursul la Curte (in cazul in care cunosti)? Astepti sa te sune ei ca sa te prezinti, trebuie sa te interesezi tu? Se mai fac anumite verificari? Multumesc pentru raspuns.

Pentru cei care au sustinut examenul in perioada 5-9 noiembrie 2012 pe site s-a publicat in data de 03.12.2012, pe langa tabelul final cu cei declarati admisi, urmatorul anunt :
Candidatii declarati admisi vor fi numiti in posturile pe care au fost repartizati, incepand cu data de 10.12.2012.
La data de 10.12.2012 candidatii admisi se vor prezenta la sediul Curtii de Apel Bucuresti, sala s50, ora 8 in vederea efectuarii examenului medical la angajare si a instructajului de sanatate si securitate in munca, precum si al celui de situatii de urgenta.

Multumesc frumos pentru raspuns! Inseamna ca se face din nou un examen medical pe langa adeverinta care deja ai depusa odata cu dosarul si ca dureaza cel putin inca 7 zile pana ce o sa fi chemat si numit!
rali a scris:

mariuscs a scris:

concret pe Mun. Bucuresti cat deconteaza la chirie daca iti iei sa zicem o garsoniera de 200 euro. In regulament zice compensarea diferentei intre contract de inchiriere si locuinta de serviciu. Locuinta de serviciu are si ea alta valoare? Plafonul fiind 600 euro maxim.

buna, daca faci dovada cu contractul de inchiriere ca plateşti 200 euro chirtie, atat ti se va deconta.

Rali ne spui si noua care este procedura in continuare daca ai luat concursul la Curte (in cazul in care cunosti)? Astepti sa te sune ei ca sa te prezinti, trebuie sa te interesezi tu? Se mai fac anumite verificari? Multumesc pentru raspuns.
romarta123 a scris:

corect. voi invatati mai mult dupa cod sau din manual NCPC?

Trebuie invatat exclusiv din cod pentru SNG. Daca stii tu codul la perfectie te poti declara invingator.
Cu siguranta va fi din NCPC si gandeste-te ca toata lumea este in aceeasi situatie!