ipoteca noua nu va opreste sa executati silit imobilul. executorul va inscrie somatia si va trece la executarea silita a imobilului. Strans cu usa - debitorul va plati creanta dvs sau i se va vinde apartamentul si va veti recupera cu prioritate ce a incasat executorul cu tilu de onorariu, si mai apoi ceea ce ramane dupa ce se plateste creanta bancii, prioritate in temeiul contractului de ipoteca.
In mod similar, persoana juridica se identifica prin CUI si se poate face dovada schimbarilor de denumire, etc. Si tot astfel, contractele incheiate de persoana juridica X raman valabile, chiar daca astazi, aceeasi persoana juridica, poarta denumirea Y.
ellaw a scris:
..............................
S-apoi, parca are iz penal (cu accente de evaziune fiscala) un scenariu in care partile incheie promisiunea sub semnatura privata, urmand ca pentru o asa-zisa nerespectare a conditiilor promisiunii, instanta sa pronunte direct o hotarare care sa tina loc de act autentic? Unde-s taxele succesiunii (vorbesc despre impozitul pentru cei decedati de mai multe de doi ani), unde-i impozitul pe tranzactia imobiliara (platit la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare in forma autentica) ?
Acuma daca bagam si alte date in speta da putem sa il bagam si la puscarie pentru ca au incheiat un antecontract si asta ca nu s-au dus la un mai intai la un notar.
De ce mai exista acte sub semnatura privata atunci? Mi se pare chiar exagerat. Nu a zis nimeni ca nu o sa mearga si la notar iar in speta nu se punea problema unui testament ascuns sau alti succesibili sau mai stiu eu ce. Pur si simplu unicul copil al mostenitorului vrea sa vanda un bun iar mama lui este de acord. Dupa ce incheie antecontractul ia banii pe bunul respectiv mege si la notar, face succesiunea, plateste notarul, plateste taxele (daca este peste 2 ani) si ce mai trebuie (statul nu saraceste niciodata sa fiti siguri).
...
E cam suspect sa iei ca temei modul in care CEDO acorda cheltuieli de judecata, atat timp cat n-a fost vreun stat semnatar al Conventiei condamnat pentru ca ar avea o procedura interna diferita. E ca si cum ai spune ca actiunile in Romania se pot introduce in portugheza pentru ca CEDO le accepta astfel.
..... eu sunt intotdeauna relaxat. Mai ales cand discut despre drept.
Garantul ipotecar nu raspunde niciodata personal fata de creditor ci doar cu imobilul ipotecat. Este solidar cu debitorul principal doar in ceea ce priveste obligatia sa.................