O sa iau si plante in ghiveci pe care o sa le aranjes si pe urma o sa le vand. Ca si atestare profesionala mai apare problema ca ARTA BONSAI inca nu este trecuta in nomenclatorul de meserii din cate stiu, suntem putini in tara care facem acest lucru. O sa ma interesez si la sociatia mestesugarilor pentru ca vreau sa fabric si ghivece din ceramica, lucrate manual si pentru acest lucru cred ca o sa imi trebuiasca atestare.
Legat de forma legala, cum credeti ca este mai bine SRL sau Asociatie Familiala tinand cont ca nu cred ca o sa am o mare vanzare mai ales in primul an nu ma astept sa am o vanzare mai mare de 1000 ron . Iar ca personal pentru inceput o sa fiu eu cu viitoarea sotie.
Multumesc pentru sfatul de mai sus
Buna ziua, numele meu este Vlad Paul si sunt interesat sa imi deschid o firma sau o asociatie familiala impreuna cu viitoarea sotie. Problema este ca noi ca si activitate o sa avem comertul de plante in ghiveci ( bonsai, pomisori ) aceste plante or sa fie produse de noi o parte iar o parte or sa fie cumparate din alta parte tunse si ce mai trebuie si revandute, plus servicii de intretinere ale acestor plante.
Acum vin si intrebarile. M-am tot uitat in Codul CAEN si nu prea stiu unde ne putem incadra, pana acum singurul apropiat ar fi 0129 Cultivarea altor plante permanente .
Si a doua intrebare, ce este recomandat sa infintam SRL sau Asociatie Familiala tinand cont ca o sa fie o activitate destul de redusa. Dar din ce am inteles la infintarea unei asociatii familiale ai nevoie de atestare profesionala . Care ar fi atestarea necesara noua. Eu sunt in domeniul IT iar viitoarea sotie la anu termina facultatea cu profil Ecologie si Protectia Mediului.
Multumesc Anticipat.