avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters214892

Activitate ContSters214892

Buna ziua,

de 1 luna de zile am inchiriat o casa in sectorul 2, Bucuresti, insa proprietarul a refuzat de la inceput solicitarea mea de a incheia un contract de inchiriere. Stadiu in care se afla casa cand m-am mutat nu erau potrivite pt a locui in conditii decente, prin urmare am dezinfectat, zugravit, schimbat furtune, scurgeri, prize samd pe banii si timpul meu in ideea ca voi locui cel putin 1 an de zile si fara intentia de a cere proprietarului bani pt investitia mea.

Dupa 1 luna insa, proprietarul mi-a adus la cunostinta faptul ca pune casa la vanzare! Ba chiar a si venit cu un posibil cumparator la vizionare. In aceste conditii i-am cerut garantia inapoi si macar o parte din banii ce i-am investit in renovarea locuintei, insa a refuzat sa imi returneze sumele pe motiv ca nu are bani.

In aceste conditii intentionez sa il denunt la finante pt evaziune fiscala. Cum se procedeaza sa inaintez o astfel de plangere si in ce mod ma implica pe mine ca si chirias (aici subliniez faptul ca fara contract nu imi pot face viza de flotant)? Ce alte masuri as mai putea lua sa il constrang pe proprietar sa imi returneze garantia si macar jumatate din investitie?

Multumesc.