avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Activitate Tolomac

Activitate Tolomac

Răspuns la discuția Poprire dupã doar 6 luni?
Pentru ce ati primit amenda 1000 de lei

Amenda a fost dată cf. Legii 61/1991.

Primaria a poprit din contul dvs de la BRD suma de 1300 de lei?

Nu, am primit o "Adresă de înfiinţare a popririi", unde ca debitor este trecut BRD. De altfel, eu nu am un cont deschis la BRD, ci fac uneori plăţi prin ordin de plată la BRD.
Am plătit săptămâna trecută 65 de lei către o firmă de comerţ online, bani care nu au ajuns în contul acesteia. Coroborând Adresa primită de la primărie cu această "anomalie", presupun că suma de 65 de lei a fost oprită de către stat.

Poprirea a fost facuta in baza Art. 149 din Codul de procedura fiscala?

Exact.

Suma de 1300 de lei apare ca sumă pe care o datorez eu Primăriei pe Adresa respectivă.
Bună ziua. Situaţia este următoarea:
În luna ianuarie am încasat două amenzi de tramvai – valoare totală 300 RON.
În februarie am primit în mod abuziv o amendă – 1000 RON. Pe aceasta am contestat-o, având primul termen în luna august.

La sfârşitul lunii iunie am primit de la primărie o "Adresă de înfiinţare a popririi". Debitorul pe această adresă este BRD, prin care am făcut unele plăţi pentru cumpărături online. Cuantumul sumei datorate este de 1300 RON.

Trebuie să precizez că primesc pensie de urmaş.

Nelămuririle mele sunt următoarele:
1. Este legală instituirea popririi după doar 6 luni de când am primit prima amendă?
2. Dacă debitorul este BRD, care este dovada pe care o primesc eu în momentul în care o sumă prin care eu fac o plată este blocată/trasă de stat de la BRD?
3. Este legal ca amenda de 1000 RON, pentru care primul termen este în august să fie, la rândul ei, inclusă în această datorie?
4. În cazul în care plătesc cei 300 RON (amenzile de tramvai, pentru care mi-am recunoscut greşeala şi nu am contestat), care este garanţia mea că poprirea este ridicată imediat?

Mulţumesc