avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate nicomoraru@yahoo.com

Activitate nicomoraru@yahoo.com

Buna ziua,

Prin prezentul mail, vreau sa va aduc la cunostinta urmatoarea situatie creata in urma restructurarii si reorganizarii Jandarmeriei Romane.
Sotul meu a fost angajatul unei unitati de jandarmi din anul 1991, in functia de ospatar-bucatar. Prin desfiintarea acestei unitati a fost transferat la Inspectoratul de Jandarmi Ploiesti el, cat si cei trei colegi ai sai care lucrau la popota respectiv bucataria unitatii.
In noul colectiv de la Inspectoratul de Jandarmi Ploiesti activau 4 ospatari + o domana de la spalatorie incadrata ca ospatar si 2 bucatari.
In data de 15.06.2011, sotul meu, care la noul loc de munca nu a fost incadrat ca ospatar-bucatar, cu toate ca la dosarul personal exista toate calificarile necesare, in cartea de munca are trecuta aceasta meserie, a fost pus sa dea proba de lucru cu inca doua persoane: o doamna ospatar si o doamna care lucreaza la spalatoria unitatii. In urma acestei probe practice sotul meu, care are o vechime in aceasta meserie de 23 de ani, nu a promovat proba practica. A primit preaviz in cursul acelei zile, doamna de la spalatorie fiind cea promovata.
Nu mi se pare corect ce s-a intamplat, in primul rand ar fi trebuit sa fie pusi sa dea proba toti cei care lucreaza in bucatarie, dar toti au “spatele” asigurat. Pilele si relatiile functioneaza chiar mai bine decat pe vremea comunista. Nu mi se pare normal, mi se pare chiar o musamalizare faptul ca in contractul de munca incheiat la Ploiesti nu i s-a trecut functia de ospatar-bucatar la fel ca la ceilalti colegi ai sai care aveau aceasta calificare.
Mentionez ca una dintre colege, inainte de reorganizare a lucrat ca ingrijitoare la Inspectorat, ea fiind ulterior trecuta la popota unitatii ca ospatar-bucatar. Unii dintre colegii sai au lucrat in cadrul unitatii ca cismar, un altul a fost sudor, sotul meu invatandu-i meserie in momentul in care au fost mutati la bucataria unitatii in urma cu aprox. 5 ani.
Concluzia pe care o pot trage din toata acesta situatie creata este ca oamenii competenti, care stiu meserie, sunt dati afara, ramand in posturi doar cei care au pile si relatii sus-puse. Si ca sotul meu sunt foarte multi oameni, care lucreaza in Jandarmerie si care nu mai au nici o speranta ca pot castiga lupta cu sistemul.
Inteleg ca trebuie facuta restructurarea si reorganizarea sistemului, dar sa se faca corect. Chiar daca au existat criterii de selectie, nu s-a tinut cont de nimic in cazul lui, fiind dat afara dupa 19 ani in care a lucrat ca ospatar-bucatar in cadrul jandarmeriei, iar altii care au avut cu totul si cu totul alte meserii si care au venit in unitate in urma cu doar 5 ani, sa ramana in serviciu dar pentru faptul ca au anumite cunostite cu functii .

Va multumesc