avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Activitate mihalache1977

Activitate mihalache1977

Probabil mai multi tati se confrunta cu problema aceasta asa incat va rog sa faceti cateva precizari.

1) In cazul in care tatal lucreaza si sambete,duminici,sarbatori legale - procentul de 25% stabilit de instanta se aplica la care venit ? De la serviciul meu a plecat la judecatorie adeverinta de salariu cu 2 coloane: venituri permanente si alte sporuri.

2) Hotararea Judecatoreasca spune "25% din venitul net lunar".

3) Unii tati au aranjat cu cei de la serviciu sa se aplice la venitul permanent.

4) Mergand pe aceeasi logica: cum ramane cu prima de paste, de craciun. Faptul ca eu lucrez si sambata si duminica este o munca suplimentara.

5) Pot solicita instantei ca procentulsa se aplice coloanei cu venituri permanente si sa evit astfel tot felul de aranjamente cu cei de la serviciu ?

6) Daca ati mai intalnit si cum s-au solutionat astfel de cazuri.

Va multumesc.
Dupa cum am explicat, am contribuit constant si decisiv la cresterea copilului in perioada de mai sus. La proces, in schimb, mama nu a recunoscut.
Va asigur de buna mea credinta si sinceritate

Sunt in faza de redactare a apelului.
1. CUM AR TREBUI SA PUN PROBLEMA IN CEREREA DE APEL, AVAND SANSE MARI SA OBTIN MODIFICAREA - DE LA DATA PRONUNTARII ?
2. PE CAT POSIBIL AR TREBUI SA INCERC OBTINEREA SI A RESTUIRII BANILOR LA ACEAST APEL, DIN MOMENT CE S-A MODIFICAT DATA RESPECTIVA ... ORICUM VOM CERE SISTAREA INCASARII DIN URMA.
3. CU SUMA DATA DIN URMA CE SE INTAMPLA ? AS PUTEA CERE SA FIE CONSIDERATA UN AVANS ( ADICA SA NU MAI ACHIT CATEVA LUNI ) SAU SUMA CHELTUITA PINA LA HOTARARE SA SE COMPENSEZE CU SUMA VIITOARE.

Am folosit forumul dumneavoastra in speranta unui raspuns realist.

Va multumesc.
Datele problemei:
------------------------

1. Avem hotarare divort ( mai 2011 ), copil la mama, pensie 1/4 din venit net de la data introducerii actiunii ( sept 2010 ).
2. Incepand cu iunie, la serv meu - poprire 1/3 venit net > cardul mamei pina se acopera suma din urma ( sept 2010 - mai 2011 ) apoi 1/4 pina la majorat.

INTREBARILE
--------------------
1. Daca in urma apelului se va stabili pensia de la data solutionarii ( au fost ignorate de instanta ) , avand in vedere contributia mea lunara, constanta ( chitante, interogatorii, martori - taote la dosar ) - CUM POT RECUPERA BANII RETINUTI CARE AU FOST RETINUTI NELEGAL ( sept 2010 - mai 2011 ).
2. Mama ar putea spune ca banii au fost consumati cu cresterea copilului si nu e normal sa-i puna poprire pe salariul ei ?!
3. Ati mai intalnit situatii similare ?
4. Cum trebuie pusa problema de catre mine ?
5. O solutie ar fi: in acest apel sa cer doar modificarea datei si dupa ce obtin hotararea - alta actiune pentru recuperarea sumei. ( dezavantaje: cere foarte mult timp, bani samd )

Multumesc.