Probabil mai multi tati se confrunta cu problema aceasta asa incat va rog sa faceti cateva precizari.
1) In cazul in care tatal lucreaza si sambete,duminici,sarbatori legale - procentul de 25% stabilit de instanta se aplica la care venit ? De la serviciul meu a plecat la judecatorie adeverinta de salariu cu 2 coloane: venituri permanente si alte sporuri.
2) Hotararea Judecatoreasca spune "25% din venitul net lunar".
3) Unii tati au aranjat cu cei de la serviciu sa se aplice la venitul permanent.
4) Mergand pe aceeasi logica: cum ramane cu prima de paste, de craciun. Faptul ca eu lucrez si sambata si duminica este o munca suplimentara.
5) Pot solicita instantei ca procentulsa se aplice coloanei cu venituri permanente si sa evit astfel tot felul de aranjamente cu cei de la serviciu ?
6) Daca ati mai intalnit si cum s-au solutionat astfel de cazuri.
Dupa cum am explicat, am contribuit constant si decisiv la cresterea copilului in perioada de mai sus. La proces, in schimb, mama nu a recunoscut.
Va asigur de buna mea credinta si sinceritate
Sunt in faza de redactare a apelului.
1. CUM AR TREBUI SA PUN PROBLEMA IN CEREREA DE APEL, AVAND SANSE MARI SA OBTIN MODIFICAREA - DE LA DATA PRONUNTARII ?
2. PE CAT POSIBIL AR TREBUI SA INCERC OBTINEREA SI A RESTUIRII BANILOR LA ACEAST APEL, DIN MOMENT CE S-A MODIFICAT DATA RESPECTIVA ... ORICUM VOM CERE SISTAREA INCASARII DIN URMA.
3. CU SUMA DATA DIN URMA CE SE INTAMPLA ? AS PUTEA CERE SA FIE CONSIDERATA UN AVANS ( ADICA SA NU MAI ACHIT CATEVA LUNI ) SAU SUMA CHELTUITA PINA LA HOTARARE SA SE COMPENSEZE CU SUMA VIITOARE.
Am folosit forumul dumneavoastra in speranta unui raspuns realist.
1. Avem hotarare divort ( mai 2011 ), copil la mama, pensie 1/4 din venit net de la data introducerii actiunii ( sept 2010 ).
2. Incepand cu iunie, la serv meu - poprire 1/3 venit net > cardul mamei pina se acopera suma din urma ( sept 2010 - mai 2011 ) apoi 1/4 pina la majorat.
INTREBARILE
--------------------
1. Daca in urma apelului se va stabili pensia de la data solutionarii ( au fost ignorate de instanta ) , avand in vedere contributia mea lunara, constanta ( chitante, interogatorii, martori - taote la dosar ) - CUM POT RECUPERA BANII RETINUTI CARE AU FOST RETINUTI NELEGAL ( sept 2010 - mai 2011 ).
2. Mama ar putea spune ca banii au fost consumati cu cresterea copilului si nu e normal sa-i puna poprire pe salariul ei ?!
3. Ati mai intalnit situatii similare ?
4. Cum trebuie pusa problema de catre mine ?
5. O solutie ar fi: in acest apel sa cer doar modificarea datei si dupa ce obtin hotararea - alta actiune pentru recuperarea sumei. ( dezavantaje: cere foarte mult timp, bani samd )