Buna seara , doresc sa va povestesc intamplarea mea , dupa care as fi foarte recunoscator da ca mi ati raspunde la cateva intrebari .
In urma cu un an am fost implicat intr un accident auto , eu fiind vinovatul , impreuna cu 5 prieteni ne intorcam de la o terasa unde consumasem bauturi alcoolice , unu din prieteni i si sarbatorea ziua de nastere , datorita vitezei am intrat intr o depasire si am pierdut controlul masini dupa care m am rasturnat in curtea unui om , toti pasageri masini , inclusiv eu , am avut nevoie de ingrijiri medicale , 3 dintre prieteni mei au ramas internati in spital , acestea primind ingrijiri medicale timp de 11 , 13 respectiv 14 zile , eu am fost testat cu apartul alcooltest rezultand o alcolemie de 0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat
In perioada cercetarilor prieteni mei au declarat ca nu ai pretentii financiare acestea nu au depus plangere impotriva mea , organul de cercetare al politiei m a sfatuit ca nu am nevoie de un avocat , acelasi organ de crcetare penala mi a zis sa fac analiza retroactiva la bucuresti ca sigur i mi va iesi sub 0,80 alcool in sange , rezultatul fiind de 1,15 , am adus la dosar caracterizari de la facultate , liceu , primarie , vecini , tin sa mentionez ca pe perioda in care la dosar se aduceau probe si declaratii eu nu am fost asistat de un aparator ales , politistul zicandu mi ca totul o sa se trmine la parchet cu o amenda administrativa , in urma cu 3 luni am fost instiintat sa ma prezint la parchetul dolj , pe ultima suta de metri am angajat un avocat pentru a ma reprezenta , am ajuns sa parchet si acolo dosrul a fost trimis catre judecatoria cariova , prima infatisare a fost pe 18.06.2011 , unde procesul a fost amnat de catre aparatotr pentru ca nu avaut timp sa pregateasca apararea , urmatorul proces este in septembrie
Va rog ajutati ma cu raspunsuri cat mai clare la intrebari
1. avocatul mi a zis ca vrea sa scoata o pedeapsa sub un an cu suspendare , se poate ?
2. avocatul mi a zis ca vrea sa depuna o cerere pentru a elibera o dovada cu care sa pot circula , se poate ?
3. permisul de conducere o sa mi fie suspendat sau anulat? peste cat timp sa sa l primesc sau sa am dreptu sa dau examenul pentru permis?
VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNSURI