Cum sa se poata vorbi de restructurarea activitatii atata timp cat se fac angajari? Cum imi poate scrie in preaviz ca si motiv intentia angajatorului de a reduce cheltuielile cu personalul daca se fac angajari si pe salarii mai mari decat a celor concediati? Cum poate specifica ca firma nu dispune de posturi vacante la data preavizului daca se fac angajari?
Buna ziua! Pe scurt: in decursul zilei de ieri am fost pusa in fata semnarii unui preaviz de concediere individuala, impreuna cu alti 4 colegi. In baza deciziei X/15.07.11, s-a dispus desfintarea unor posturi din structura organizatorica a firmei, pe motiv ca activitatea firmei a generat un trend constant descrescator al cifrei de afaceri de la inceputul anului, procentul foarte mic al recuperarii creantelor, intentia angajatorului de reducere a cheltuielilor cu personalul. Pot spune ca motivele invocate de angajator nu sunt tocmai reale, din urmatoarele motive: vanzarile lunare au crescut de la inceputul lunii ianuarie pana in prezent, nefiind mai mici decat cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut; firma a facut angajari cu cateva saptamani inaintea luarii acestei decizii si continua sa faca angajari pe posturi asemanatoare celor concediati. Avem (eu si ceilalti 4 colegi) vreo sansa sa cerem despaguri (salarii compensatorii) mai mari decat un salariu, atat cat prevede legea?