Multumesc pentru raspuns.
Da intr-adevar pare ciudat,dar partenerul meu a tinut la acest lucru(ca numai el sa aibe dreptul de semnatura in banca),pentru a avea o garantie in plus.Chestie cu care am fost de acord.Nu mi-am pus niciodata problema ,ca ar putea fi probleme.Am crezut in naivitatea mea ca nu ar putea exista probleme,dar se pare ca totusi a existat un oarecare plan.Spun asta deoarece in doua randuri a ridicat bani din banca.Prima data cu motivatia servita bancii ,cum ca ar exista un contract de finantare externa (a retras bani din banca in moneda euro)Nu a existat niciodata un astfel de contract.Nu stiu cum nu a verificat banca asta!?
A doua oara ,a ridicat toti banii din banca cu motivatia returnare contract imprumut(finantare),lasand firma pe butuci,cu furnizorii neplatiti.
Mentionez ca ,intelegerea (chiar scrisa!) a fost ca imprumutul se va returna cand firma va incepe sa aibe profit.
Multumesc
In primul rand va multumesc!:)Iata cateva detalii:
S-a infiintat o firma in anul 2009(februarie-inceput de criza).Dupa cateva luni(aprilie) a intrat si respectivul ,ca partener si cu capital ,cum negociasem de la bun inceput.(Dreptul de semnatura in banca ,si 51% din partile sociale le detinea el,ca o garantie din partea mea ca treburile se vor desfasura corect si transparent.Dar totusi eu eram administratorul firmei si raspundeam de tot.)Cunostiintele tehnice si clientul il aveam eu.
Beneficiarul produselor noastre era o firma frantuzeasca(intermediar), care le revindea mai departe beneficiarului final.Nu a existat un contract intre firma noastra si firma franceza.Trebuie spus aici, ca piesele realizate de noi ,aveau ca destinatie finala industria auto,care la acea vreme intra in declin abrupt.Am fost de acord sa ne asumam acest risc ,si-l cunosteam amandoi de la bun inceput!!
Firma nu a avut activitate in primele luni ,timp in care au fost montate utilajele preluate de la o firma italiana ,care s-a retras de pe piata romaneasca odata cu inceputul crizei.S-a amenajat si spatiul in acest timp.
Ne asteptam de la bun inceput ca primele comenzi sa apara dupa cateva luni,firma respectiva avand ceva piese pe stoc.
Partenerul meu si-a pierdut rabdarea incet,incet.A inceput sa motiveze ca are probleme cu atitudinea mea.Dupa inca un timp a spus ca nu-l mai intereseaza si ca-si vrea toti banii inapoi.De aici a inceput totul.
Incepand cu luna noiembrie nu a mai dat pe la firma.Au inceput sa vina comenzile si nu-l mai interesa nimic!!In luna februarie 2010 m-a chemat in fata avocatului ,printr-o convocare ,ca sa ma determine cumva sa preiau personal datoriile firmei catre persoana lui(mentionez ca a existat un contract de imprumut intre firma si persoana fizica-celalalt asociat).Mentionez ca productia o faceam eu personal ,firma neavand angajati.Nu s-au mai facut angajari,; partenerul nu a mai vrut sa se implice cu nimic.
Am recurs undeva in aprilie 2010,la convocare AGA ,pt. a -l determina sa vina
sa discutam.Nu s-a prezentat.In tot acest timp am lucrat dar si datoriile cresteau(spatiu inchiriat,furnizori..)Nu putem sa produc singur atat de mult,si aveam niciun suport.Dimpotriva comunicatia intre noi se desfasura 95% pe mail.Cand trebuiau facute plati ma izbeam mereu de sicane (semnatura la banca o avea el).
In primavara (martie)2010 clientul nostru ,si-a exprimat dorinta ,de a iesi din aceasta afacere ,care mergea din ce in ce mai prost(intarzieri la livrari,calitate nu tocmai buna..)A facut totusi legatura intre firma noastra si beneficiarul final caruia ii revindea piesele.Aceasta firma a venit in vizita in Romania.S-a incercat din nou o colaborare .In tot acest timp partenerul nu a trecut nici macar odata la firma.
In luna iunie 2010 a venit insusi,patronul firmei ,cu gandul de a sprijini cumva firma ,ei avand interesul de a beneficia totusi de reperele realizate aici(reperele sunt extrem de greu de pus la punct in alta parte!!). Mi s-au cerut date (financiare,angajati etc.)A trebuit sa pun totul pe tapet.
La scurt timp a fost infiintata o noua firma cu sprijinul acestei firme,firma cu care nu am nicio legatura,dar care m-a solicitat spre angajare.Ceea ce am si facut.
Asociatul meu a aflat de acest lucru,si a facut plangere penala pentru inselaciune,deturnare fond de comert etc.
Asta este in mare!
Multumesc.
Buna ziua,
Un fost partener de afaceri, a facut o plangere penala impotriva mea.Am fost audiat (declaratie etc.),dar dupa un timp am fost chemat din nou ,si mi s-a pus in fata un plic ,care continea niste mail-uri care ar fi fost ""trimise"" de mine,si care m-ar fi putut incrimina!!??Trebuie sa mentionez ca plicul, a sosit la politie ca anonima ,dar la destinatar era trecut numele anchetatorului!!
Unele pasaje din textele mail-urilor imi apartin (ca si scrisul!!)dar "continutul" nu este al meu.Am trimis pe mail in repetate randuri texte scrise de tipar(scanate).Mai mult decat atat,in luna ianuarie 2011,doua conturi de mail mi-au fost sparte.
Intrebarea mea este:-ce valoare juridica(daca are)are o anonima .Se ia in considerare asa ceva intr-o ancheta?Din cate stiu(m-am interesat) un text se poate modifica extrem de simplu in programul Paint din Windows!
Va multumesc.