avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate sava267

Activitate sava267

Buna ziua. Am intrat intr-o situatie care imi cam da fiori ori de cate ori ma gandesc la ea. Am 21 de ani, nu am avut niciodata probleme cu politia. Saptamana trecuta am stat la un prieten cateva zile, ba chiar am si dormit la el, ne intelegeam bine, eram buni tovarasi. In ultima seara, dupa cateva beri in plus, lucrurile au degenerat putin si, de la o simpla cearta, m-am trezit ca vrea sa ma loveasca, ba chiar si-a manifestat clar aceasta intentie. M-am ferit, dupa care i-am aplicat un croseu in partea stanga a mandibulei, fara mari daune fizice, ce-i drept. Mentionez ca la acel moment nu eram acasa la el. Vazand ca lucrurile au luat o intorsatura neasteptata si deloc placuta pentru amandoi, pentru a evita o escaladare a conflictului, m-am deplasat(singur, cu masina) acasa la asa-zisul prieten unde imi lasasem o sacosa cu niste lucruri personale pentru a o lua. Amandoi locuim la curte, am strigat-o pe mama lui la poarta, dar tinand cont ca era o ora tarzie si ea fiind mai in varsta, m-am gandit poate ca doarme si am intrat in curte, apoi in camera unde dormisem si mi-am luat sacosa. In acest timp a ajuns si el acasa, a inceput sa ma ameninte ca ma bate, dar l-a oprit mama sa, care se trezise deja. Mi-a solicitat sa ies afara din casa si curtea lui (ale mamei sale de fapt), la care eu am iesit, bineinteles, foarte politicos si fara sa dau curs altor posibile altercatii.
Problema mea este ca respectivul vrea sa depuna plangere pentru violare de domiciliu intrucat am patruns in curte si in camera fara a-i cere permisiunea, cu toate ca am parasit imobilul imediat ce el mi-a cerut acest lucru. Precizez ca in zilele cand am locuit la el intram si ieseam regulat din curtea si din casa sa, evident, fara sa fie nevoie sa-i cer permisiunea(mi se pare absurd).
Ce credeti? Ce sanse are sa poata sa ma incrimineze prin aceasta fapta josnica pe care doreste sa o faca, cea de a depune plangere? Mie inca nu-mi vine sa cred ca mi se intampla asa ceva, mai ales din partea lui. As vrea sa-mi dati niste sfaturi, care sunt circumstantele atenuante, sau daca se pune problema de asa ceva. Am savarsit cu adevarat aceasta infractiune?